Oduzeta joj olimpijska brončana medalja: CAS odbacio žalbu Ane Čičerove

Foto: fah

Ruskinji Ani Čičerovoj, kojoj je oduzeta brončana medalja osvojena na OI u Pekingu 2008. u skoku u vis jer je bila pozitivna na steroid turinabol, Sportski arbitražni sud (CAS) odbacio je žalbu na tu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čičerova, koja je četiri godine kasnije osvojila zlatnu medalju na OI u Londonu, bila je treća u Pekingu iza Belgijanke Tie Hellebaut koja je osvojila zlato i hrvatske atletičarke Blanke Vlašić, tada srebrne. Diskvalificirana je u listopadu 2016. nakon ponovljenih analiza uzoraka koje je zatražio Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

MOO je na ponovnu analizu dao više od tisuću uzoraka s olimpijskih igara u Londonu 2012. i Pekingu 2008. zahvaljujući novim metodama razvijenim nakon 2015. godine. Tako je ukupno 106 uzoraka dalo pozitivan rezultat i 75 medalja je oduzeto.

Rusija je imala najviše pozitivnih atletičara (37) ispred Bjelorusije (16). U sportovima, najviše je pozitivnih slučejava bilo u dizanju utega (49), ispred atletike (46).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.