Sportski abritražni sud smanjio kaznu Neymaru: Neće igrati protiv Reala, vraća se protiv Bruggea

Foto: fah

Sportski abritražni sud (CAS) u Lausannei smanjio je kaznu kontroverznoj brazilskoj zvijezdi i napadaču pariškog PSG-a, Neymaru, s tri na dvije utakmice pod okriljem UEFA-e. Naime, Neymaru je kazna izrečena zbog vrijeđanja sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, PSG i Neymar su se žalili na suspenziju od tri utakmice neigranja koju je krovna europska nogometna organizacija izrekla u lipnju ove godine, žalbu PSG-a i brazilskog nogometaša CAS je tek djelomično uvažio.

Neymar je sustav video analize, nadaleko poznati i ”proslavljeni” VAR, nazvao sramotom. Bilo je to u utakmici osmine finala Lige prvaka kada je PSG ispao od Manchester Uniteda (1:3), za Engleze je, podsjetimo, na spomenutoj utakmici dosuđen jedanaesterac. Ispadanje u tako ranoj fazi Lige prvaka Neymar nije baš najbolje prihvatio.

Nakon svega Brazilac će morati propustiti utakmicu Lige prvaka protiv Real Madrida ove srijede, dakle, bez sumnje jedan od najvećih derbija prvog kola grupne faze, no, zato će moći igrati utakmicu trećeg kola  22. listopada kada PSG gostuje u Belgiji kod Bruggea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilski nogometaš, nakon neuspješnog pokušaja povratka u Barcelonu ovog ljeta, pomirio se sa sudbinom te je sezonu započeo u dresu PSG-a u francuskom prvenstvu. Naime, igrao je utakmicu PSG – Racing Strasbourg, bio jedini strijelac za Parižane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.