Kreće Liga prvaka, a s njom i atraktivni europski derbiji koje nećete moći gledati na HTV-u

Foto: Twitter

Prošlo je i ovo ljeto, zapravo kad je nogomet u pitanju i kad se radi o hrvatskim klubovima, koji su bili prisiljeni proći kroz brojna pretkola, kao da i nije bilo pauze. Nastavlja se europska klupska nogometna priča, kreće Liga prvaka, hrvatski predstavnik, Dinamo, sutra od 21 sat na Maksimiru igra protiv Atalante, dok danas, u utorak 17. rujna, i službeno počinje grupna faza najelitnije klupske nogometne lige na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni prvak Europe je Liverpool, koji je prije tri i pol mjeseca u finalu Lige prvaka pobijedio Tottenham 2:0.

Danas je na rasporedu osam utakmica, dvije počinju već u kasnim popodnevnim satima, od 18:55., dok ostalih šest starta od 21 sat.  Novu sezonu Lige prvaka otvorit će Inter s Marcelom Brozovićem i Slavia Prag te Lyon i Zenit, u večernjem, standardnom terminu Lige prvaka imamo i dva derbija prvog kola. Naime, prvak Europe Liverpool gostuje kod Napolija, a Barcelona igra u Dortmundu kod njemačkog doprvaka –  Borussije.  Iako su Liverpool i Barcelona favoriti malo je vjerojatno da će se samo tako olako prošetati Napuljem, odnosno Dortmundom.

Nažalost, na Hrvatskoj televiziji danas RTV pretplatnici neće moći pratiti niti jednu utakmicu Lige prvaka budući kako će sedam od osam susreta prenositi PlanetSport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo također da se u grupnoj fazi Lige prvaka igra šest kola, posljednje kolo na rasporedu je dva tjedna prije Božića, 10. i 11. prosinca. Nastavak natjecanja u Ligi prvaka i osminu finala osigurat će po dvije najbolje momčadi iz svake grupe, dok će trećeplasirani klubovi nastaviti europsku priču na proljeće kroz Europa ligu u šesnaestini finala ovog natjecanja. Finale Lige prvaka na rasporedu je u Istanbulu iduće godine 30. svibnja, na novi – stari hrvatski Dan državnosti, s obzirom kako je Plenkovićev i Šeksov HDZ obećao da će vratiti 30. svibnja kao Dan državnosti nakon što je Račanova koalicija početkom 2000-tih Dan državnosti ”prebacila” na 25. lipanj. Naravno, nakon što su obećali HDZ-ovci su o tom obećanju prestali govoriti, kao što više nitko, primjerice, ne spominje kupovinu INE

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.