”Procurila” informacija: Poznata odluka CAS-a, Manchester City ipak neće biti kažnjen?

Foto: fah

Sutra bi Sportski arbitražni sud (CAS) trebao donijeti konačnu odluku, no, u Manchester Cityju su mirni. Naime, navodno je ”procurila” povjerljiva informacija te klub s Etihada neće biti kažnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ranije je UEFA odlučila izbaciti Manchester City iz svojih natjecanja za iduće dvije sezone zbog kršenja financijskog fair playa, odmah su reagirali na to u Cityju te su navijačima poručili kako za takvu odluku UEFA-e nema nikakve podloge te da će je uz pomoć žalbe pokušati promijeniti. I očito su uspjeli.

Vodeći se pravnim argumentima bivši prvak Engleske poslao je žalbu CAS-u, a sada stižu vijesti kako je Sud za sportsku arbitražu prihvatio žalbu Cityja, koji tako neće snositi nikakve sankcije.

Drugim riječima, odluka koju će CAS i službeno potvrditi sutra ide u korist klubu kojeg vodi Pep Guardiola te će se on i u iduće dvije sezone imati pravo natjecati u Ligi prvaka, što s druge strane nije najbolja vijest za engleske klubove  poput Chelseaja ili Manchester Uniteda koji se bore za četvrto mjesto i koji su se nadali da bi mogli ”uletjeti” umjesto Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u slučaju da CAS poništi žalbu Manchester Cityja, a što očito neće, i izbaci ga iz Lige prvaka, peta bi momčad Premiershipa upala u Ligu prvaka iduće sezone. Dakle, ili Chelsea ili Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.