Odvjetnik o otkazu Zvonimiru Bobanu: ‘Ne vidim opravdan razlog’

Foto: fah

Zvonimir Boban ostao je bez posla u Milanu nakon intervjua za Gazzettu dello Sport u kojem je govorio kako mu izvršni direktor Ivan Gazidis radi iza leđa i pregovara s Ralfom Rangnickom, koji mu je trebao biti nasljednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pianeta Milan donosi intervju s poznatim odvjetnikom Francescom Rotondijem, koji je zastupao bivšeg Milanova direktora Marca Fassonea, a koji je otpušten 2018. godine i koji kaže da ne vidi opravdan razlog za otkaz.

“Hipotetički je ugovor raskinut na osnovi intervjua koji je sadržavao neke nedogovorene izjave ne može biti ispravna ili pogrešna. Treba se zapitati s pravnog stajališta je li u njemu bilo elemenata opravdanog razloga, a to je sasvim druga stvar”, objasnio je Rotondi.

“Opravdani razlog bi bio ako je povjerenje između poslodavca i radnika izgubljeno zbog ponašanja jedne ili druge strane. No to je pravilo ‘otvoreno’ i može se popuniti drugim sadržajem koji mora proći provjeru zakonitosti kod nadležnog tijela. Moralo je tu biti više od običnog intervjua”, smatra on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.