Odvjetnik Zdravka Mamića: ‘Moj klijent nije uhićen u Međugorju, radi se o rutinskoj radnji’

Foto: fah

Odvjetnik Zdravka Mamića, Veljko Miljević, u telefonskom razgovoru za HRT kazao je kako njegov klijent nije uhićen u Hercegovini, kako je prenijela HINA te svi hrvatski mediji. Miljević tvrdi kako se radi o ”rutinskoj radnji” te da Mamić surađuje s tamošnjim institucijama i ovom se trenutku nalazi ”u Mostaru ili na ulazu u sam grad.”

”Zdravko Mamić nije uhićen. On je ovoga trenutka na ulasku u Mostar ili je već u Mostaru u pratnji službenih osoba određenih državnih tijela BiH koje su došle neformalno zamolit ga da ispuni svoju obvezu kao državljanin BiH i da ode na službenu radnju koja je propisana određenim međunarodnim pravnim propisima i ugovorima između RH i BiH i da da informacije na temelju kojeg se pravnog naslova nalazi u BiH, te gdje se nalazi i gdje će biti dostupan državnim i pravosudnim tijelima BiH”, rekao je Veljko Miljević, Mamićev odvjetnik u razgovoru za HRT. U ovom trenutku Mamić se trenutno nalazi na razgovoru u policiji.

Podsjetimo, Mamić bi se trebao i službeno očitovati glede izručenja Hrvatskoj, koja ga traži nakon nepravomoćne presude na sudu u Osijeku. Zdravko Mamić osuđen je na šest godina i isto toliko mjeseci zatvora. U više navrata bivši čelnik Dinama rekao je da u ”hrvatski zatvor živ neće ići.”

U Međugorju uhićen Zdravko Mamić: ‘Izjasniti će se protivi li se izručenju Hrvatskoj’

Mamić ima dvojno državljanstvo a po ustavnim odredbama BiH, vlasti te zemlje ne izručuju svoje državljane.

Podsjetnik:

Zdravko Mamić je prošlog tjedna zajedno s još trojicom osoba proglašen krivim te je nepravomoćno osuđen na 6 godina i šest mjeseci zatvora zbog toga što je oštetio Dinamo i hrvatski proračun.

Mamić je dan prije izricanja presude otišao u Međugorje.

Županijski sud u Osijeku je nakon toga izdao nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mamićem.

Za područje Europske unije izdan je europski uhidbeni nalog.

Izvor: narod.hr