OI Rio: Alistair Brownlee obranio zlato u triatlonu

Britanac Alistair Brownlee (28) obranio je naslov olimpijskog pobjednika u triatlonu u Rio de Janeiru postavši tako prvi triatlonac kojemu je to uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brownlee je 1.5 kilometar plivanja, 40 kilometara vožnje biciklom i 10 kilometara trčanja svladao za 1:45:01 sati, šest sekundi brže od svog dvije godine mlađeg brata Jonathana koji je osvojio srebro, odnosno 42 sekunde brže od trećeg Južnoafrikanca Henrija Schoemana.

I Jonathanu Brownleeju ovo je druga medalja s OI, prije četiri godine je u Londonu bio brončani, dok je Schoeman osvojio prvu medalju za JAR u triatlonu od njegova uvrštenja u olimpijski program 2000. godine.

REZULTATI:
1. Alistair Brownlee (VB) 1:45:01
2. Jonathan Brownlee (VB) 1:45:07
3. Henri Schoeman (JAR) 1:45:43
4. Richard Murray (JAR) 1:45:50
5. Joao Pereira (Por) 1:45:52
6. Marten Van Riel (Bel) 1:46:03

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.