Olake usporedbe s Lukom Modrićem: Opijen velikom pobjedom Slaven Bilić ipak malo pretjerao!

Foto: fah

Momčad Slavena Bilića, WBA, igra sjajno u Championshipu, niže pobjede te je vrlo blizu plasmana u Premier ligu, dakle, najelitniji razred engleskog nogometa.  Naime, danas su uvjerljivo svladali Swansea sa 5:1, a najbolji igrač utakmice bio je sve bolji 23-godišnjak Matheus Pereira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pereira je ofenzivni veznjak, a u WBA je stigao na posudbu iz Sportinga, zabio je jedan gol te je dodao čak tri asistencije u pobjedi protiv Swansea. Sjajni brazilski Portugalac je ove sezone postigao pet golova i tome dodao čak 14 asistencija.  Nakon utakmice, prezadovoljan igrom svojih igrača, Bilić je nahvalio igrače, istaknuo harmoniju momčadi, ali je dao kratki osvrt na Pereiru.  Istaknuo je timski rad kao preduvjet svakog uspjeha:

“Bio je ovo pravi timski rad. Branili smo se kao grupa, dobivali druge lopte, odlično razvijali kontranapad, duge napade… Nemojte zaboraviti da smo igrali protiv momčadi koja je do danas bila neporažena u gostima”,  rekao je Slaven Bilić, nakon čega se osvrnuo i na igru najboljeg igrača utakmice, a onda je malo pretjerao, usporedio ga je s Lukom Modrićem.  Teško je bilo koga, a posebno nekoga tko ipak igra u drugoj ligi, pa čak i ako je to engleska druga liga, uspoređivati s jednim od najboljih nogometaša svijeta posljednjeg desetljeća.

“Svi vole igrati s mladim igračima koji su tako tehnički potkovani i koji s loptom mogu što žele. Je li takav bio Luka Modrić kad je kao klinac igrao u Hrvatskoj? Je li takav bio Lanzini? Payet? Međutim, to nije dovoljno. U svakoj momčadi će se naći mjesto za mladog igrača ako je dobar i ako naporno radi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, WBA se ovom pobjedom vratio na vrh ljestvice s 45 osvojenih bodova, Leds United je na drugom mjestu sa 43 boda, dok treće mjesto drži Fulham i ozbiljno zaostaje s obzirom da ima osvojenih 35 bodova. Biliću ide u prilog to da će direktni plasman u Premiership ostvariti dvije najbolje momčadi, dok će se kroz kvalifikacije još četiri momčadi boriti za još jednu ulaznicu koja vodi u elitni razred engleskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.