U stilu Maradone iz 1986.: Je li ovog vikenda postignut najljepši gol u povijesti Premiershipa?

Foto: Snimka zaslona/foxsports.com

Kod rezultata 2:0 za Tottenham protiv Burnleyja u 32. minuti dogodilo se nešto što je ušlo u povijest engleskog nogometa. Jose Mourinho doista je u relativno kratkom roku preporodio momčad, koja ponovno izgleda moćno i spremno za velike stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se 32. minuti utakmice Spursa protiv Burnleyja, loptu je na svojoj polovici primio Son Heung-min, nakon što se ogledao oko sebe odlučio je kako nema smisla loptu dodavati te je odlučio krenuti u prodor, i tako je nastao jedan od najljepših golova Premiershipa.

Kako je sve komentirao Son Heung-min?

”Vidio sam da Dele trči lijevo, a uz njega i puno igrača Burnleyja. Želio sam dodati loptu Alliju jer je bio otvoren, ali ga je jedan igrač pokrio, pa sam samo pomislio, idem. Ubacio sam u brzinu u pravom trenutku i dvije – tri sekunde kasnije bio sam pred golom. Ovakav gol na domaćem terenu me čini veoma ponosnim i sretnim…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovog pogotka puno je onih koji su se prisjetili 1986. godine, dakako, govorimo o onim nešto starijim navijačima, i utakmice Engleska – Argentina na Svjetskom prvenstvu u Meksiku. Naime, Argentina je pobijedila, briljirao je veliki Diego Maradona.

Prije ove utakmice moj sin ga je zvao Sonaldo i danas je bio Sonaldo.To je bio nevjerojatan gol. Jedino što je usporedivo je gol protiv Compostele iz 1996. kada sam bio u Barceloni s Bobbyjem Robsonom. Ronaldo Nazario je dobio loptu blizu centra i zabio sličan nevjerojatan pogodak”, kazao je nakon utakmice Jose Mourinho.

Prekrasan je pogodak postigao Son s obzirom kako je 73 metara s loptom u nogama pretrčao za svega 12 sekundi, pri čemu se uspio osloboditi čak sedmorice igrača gostujuće momčadi.  No, nije ih, poput nekoć Maradone, driblao već ih je brzinom pretrčavao, projurio je pored njih i kroz njih poput brzog vlaka.  Fenomenalan pogodak  sjajnog Korejca naveo je i legende engleskog nogometa da se gotovo konsenzusom slože kako je to bio jedan od najljepših golova u povijesti Premiershipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Wow! Son je postigao jedan od najboljih individualnih golova koje ćete ikad vidjeti. Po mojoj ocjeni, bio je to gol sezone”, rekao je jedan od najboljih engleskih napadača u povijesti, Gary Lineker, najbolji strijelac SP-a u Meksiku 1986., ali i autor glasovite izjave: ”Nogomet je sport u kojem igraju 11 protiv 11, a uvijek pobjeđuju Nijemci.”

S druge strane autor nekoliko najljepših golova u povijesti Premiershipa, Matt Le Tissier, bio je izravniji i od Linekera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Son je postigao gol sezone! Uzeo je loptu pred svojim kaznenim prostorom, 80 metara od gola rivala i počeo trčati. Trčao je, trčao, trčao, prošao je cijelu momčad Burnleyja i demonstrirao vrhunsku završnicu. Ma, bio je to gol stoljeća.”

Sjajni napadač Tottenhama, Harry Kane, na utakmici je dao dva gola, no, svi su pričali o pogotku Sona.

”Ukrao mi je show. Nevjerojatno je što je napravio. Čudesna kontra u solo izvedbi. A Son je zapravo skroman momak koji samo naporno radi jer želi da momčad bude što bolja”, priznao je iskreno Kane.

Poslije samo pet odigranih utakmica Son je ostavio sjajan dojam na Jose Mourinha:

“Imao sam neki osjećaj o njemu izvana. Slična stvar kao dok sam razgovarao s Alexom Fergusonom o Park Ji-sungu. Radi se o kulturološkoj stvari. Vole učiti, vrlo su skromni. Upoznao sam Sonove roditelje tako da razumijem otkuda to dolazi. Mali je fantastičan i jako sam sretan”, kazao je portugalski stručnjak.

Video pogledajte O V D J E!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.