Olić otkriva: ‘Mene je ta njegova odluka šokirala. Pitao sam ga zašto’

Foto: fah

Pomoćnik izbornika Zlatka Dalića Ivica Olić u razgovoru za Večernji list progovorio je o oproštaju Marija Mandžukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mene je ta njegova odluka šokirala. Pitao sam ga poslije: “Zašto, brate?” Kazao mi je: “To je moja odluka, ja sam je donio i iza nje stojim.” Moje je bilo samo: “Jako mi je žao!” Prijatelji smo, teško mi je bilo, znam koliko nam je bitan igrač. Sjetite se koliko je bilo upitnika oko njega uoči SP-a, na kojoj poziciji će igrati, gdje je najkorisniji… A on je u Rusiji napravio najviše od svih naših igrača koji su bili špice na SP-u! I prvi gol protiv Nigerije, to je njegov gol bio! A da ne govorim o požrtvovnosti za momčad. Ma odigrao je Mandžo vrhunski i presjeklo nas je sve to i zateklo. Dok je on bio, imali smo komfornu situaciju s napadačima, a sada smo možda dobili problem”, rekao je.

Odmah je uslijedilo pitanje o Nikoli Kaliniću, koji ne igra za reprezentaciju nakon što je potjeran s SP-a.

“Mi smo tu reagirali shodno situaciji, ni u jednom trenutku, ni stožer ni izbornik, nismo razmišljali da ćemo nekoga morati otjerati. Vjerujte, Daliću je bilo teže to podnijeti nego Kaliniću. To je bio splet okolnosti, a izbornik je morao povući taj potez jer bi nastao lančani problem. Koliko poznajem šefa, nije upitno da su Kaliniću vrata reprezentacije otvorena. Da je Nikola pokazao dobru volju, on bi već bio tu, jer ne vidim tu nekih velikih barijera. Kalinić je ušao u zrele godine, dovoljno toga zna i razumije i na njemu je sve”, smatra Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.