Olić: Portugal je vrh europskog nogometa u svim kategorijama

Foto: fah

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je od Portugala 0:2 u Karlovcu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. Bez obzira na poraz, izbornik Ivica Olić nije bio nezadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalci su tako protiv mladih Vatrenih upisali i drugu pobjedu u ovim kvalifikacijama. Nakon 5:1 u susretu igranom u Faru, gdje je Hrvatska igrala pod izborničkom palicom Dragana Skočića, slavili su i u Karlovcu, no na domaćem terenu Olićevi izabranici prikazali su solidnu igru.

– Portugal je reprezentacija koja je godinama u vrhu europskog i svjetskog nogometa, u svim kategorijama. Uigrani su i ako im dozvoliš i malo prostora, oni te kažnjavaju. To smo vidjeli i u A reprezentaciji i sada u U21. Igraju fantastično. Ono što mene raduje u odnosu na prvu utakmicu, jako sam zadovoljan kako su dečki odigrali, pogotovo prvo poluvrijeme. Tu smo imali neke svoje prilike i šanse, no nažalost, nismo uspjeli zabiti gol. Volio bih vidjeti kako bi tada utakmica izgledala i kako bi oni reagirali. Ali raduje me da sam u odnosu na prvu utakmicu vidio zajedništvo i želju, to je put kojim želim da ova reprezentacija ide. Imamo još dvije utakmice i sve u svojim rukama i nogama, rekao je Ivica Olić.

– Nakon ovog prvog okupljanja nadam se da će nešto ostati od ovih zahtjeva koji smo postavili pred igrače. Imamo dosta igrača koji nisu u ritmu utakmica i volio bih da dobiju što više minuta, jer to je nešto što je jako važno, da imaš ritam utakmica, dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ništa ne ide preko noći, nogomet i sport su malo duža priča”

– Ne treba puno govoriti o Portugalu. Portugal je vrh europskog nogometa u svim kategorijama. Ali isto tako moram priznati da smo i mi dolazili u neke poluprilike i prilike. Tako da mislim da je vrlo važno da je ova reprezentacija nakon one utakmice koju je tamo izgubila sa visokim rezultatom, danas napravila jedan korak naprijed i to je nama put. Nište ne ide preko noći, nogomet i sport su jedna malo duža priča, rekao je izbornik mlade hrvatske reprezentacije.

Olić je na klupi mladih Vatrenih debitirao prije pet dana u pobjedi protiv Farskih otoka 2:1 u ovim kvalifikacijama.

– Imali smo dvije utakmice, uzeli tri boda, u prvoj možda bih rekao čak i nezaslužena tri boda, ali u ovoj drugoj utakmici smo imali prilike. Ali ono što mene raduje je da sam vidio momčad, da sam vidio ekipu, da su jedan za drugoga tu i to je ono što ja želim gledati. Znao sam da je Portugal dobar, znamo da je Španjolska vrh, ali ja želim da mi budemo bolji i da danas-sutra novi igrač dođe u A reprezentaciju, to je ono što želim, izjavio je Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj slijedi dvoboj s Andorom 11. listopada te za kraj kvalifikacija okršaj s Grčkom 15. listopada koji će po svemu sudeći biti odlučujući za plasman.

– Grčka je reprezentacija koja je kod kuće pobijedila Portugal. Mi smo tu utakmicu gledali i analizirali, zasluženo su dobili. Kad smo mi igrali u Grčkoj primili smo gol u zadnjim minutama. Neće biti lako, očekuje nas teška utakmica, ali vjerujem da ova ekipa ima kvalitetu i snagu, vjerujem da ćemo se najbolje pripremiti, odigrati dobru utakmicu, uzeti to drugo mjesto i nadati se da možemo na bodove i direktno proći, a ako ne, onda kroz dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.