Olimpijski festival europske mladeži: Hrvatski gimnastičar Mauro Nemčanin osvojio srebro na konju s hvataljkama

Foto: facebook Inova Gim

Mladi hrvatski gimnastičar Mauro Nemčanin osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Győru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku je to druga medalja u Gyoru nakon bronce atletičara Erika Sluge na 400 metara. Ujedno to je druga medalja hrvatskih gimnastičara na EYOF-ima nakon što je Tin Srbić osvojio broncu na preči prije četiri godine u Utrechtu.

“Presretan sam. Nisam odradio vježbu kako baš treba, ali bilo je tko odvježba njegova medalja,” kazao je 17-godišnji član osječkog kluba Inova-Gim i maturant osječke jezične gimnazije.

“Bilo je dosta padova, što je dodatno pojačalo pritisak. Čestitam Rusu na pobjedi, a ja idem korak po korak. Želio bi se zahvaliti svim profesorima što su mi izlazili u susret da mogu trenirati,” dodao je Mauro koji će na jesen postati maturant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato je osvojio europski prvak Rus Sergej Naidiji s ocjenom 13,600, Mauro je bio drugi (12,566), a treće mjesto je osvojio Belgijanac Ward Claeys (12,466).

“Ovo je do sada najveći uspjeh hrvatske gimnastice na EYOF-u. Do sada je medalju osvojio jedino Tin Srbić. Krenuli smo njegovim stopama, a ako sve kreće, kako kažu, s EYOF-ima, onda će biti još bolje. Ne mogu reći da sam zadovoljan kako je odradio vježbu od početka do kraja. No, na juniorskim natjecanjima medalje često osvajaju oni koji je odvježbaju od početka do kraja,” kazao je Maurov trener Saša Solar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.