Europsko prvenstvo gimnastika: Nemčanin peti, Sambolec šesti

Foto: fah

Juniorski gimnastički reprezentativci Hrvatske Mauro Nemčanin i Marko Sambolec u današnjem su finalu Europskog prvenstva u Glasgowu osvojili peto, odnosno šesto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica hrvatskih juniora – 16-godišnji Marko Sambolec i 18-godišnji Mauro Nemčanin – Europsko su prvenstvo završili među osam najboljih konjaša na starom kontinentu. U konkurenciji od 130 juniora, Nemčanin i Sambolec plasmanom u finale osigurali su mjesto u samome vrhu, te naposljetku, u današnjem finalu, sigurno i bez većih grešaka odradili svoje vježbe.

Mauro je svoje posljednje juniorsko europsko prvenstvo završio kao petoplasirani s ocjenom 13.566, koliko je imao i četvrtoplasirani Rus Mikhail Khudchenko. Do brončane medalje Nemčanina je dijelilo svega 0.034 boda. Dvije godine mlađi Marko Sambolec nastup u finalu završio je kao šesti s osvojenih 13.466 bodova.

“Mauru je falilo 0.034 boda do bronce, to je treptaj oka. Ali sve je OK. Ništa, idemo dalje. Moramo biti puno bolji da bi u budućnosti na natjecanjima bili imuni na moguće nepravde. Sada počinju prave stvari, dolazimo među seniore. Ovo je samo veliki motiv za dalje”, osvrnuo se na finale juniora jedan od trenera Saša Solar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku su na Europskom gimnastičkom prvenstvu za juniore nastupila još dvojica gimnastičara – Mateo Žugec i Borna Matić. Žugec i Matić, iako se nisu plasirali u finale svojih sprava, ostvarili su vrlo dobre rezultate. Žugec je u kvalifikacijama konja s hvataljkama bio 11., dok je Matić na karikama osvojio 29. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.