EYOF: Nemčanin u finalu konja s hvataljkama, a Sluga na 400 m

Foto: fah

Hrvatski gimnastičar Mauro Nemčanin izborio je plasman u finale discipline konj s hvataljkama, dok je atletičar Erik Sluga izborio plasman u finale utrke na 400 metara na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Gyoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemčanin je u konkurenciji 82 gimnastičara zauzeo sedmo mjesto u kvalifikacijama s ocjenom 13,050. Finale je na rasporedu u petak, a 17-godišnji član osječkog kluba Inova-Gim će nastupiti kao posljednji osmi i prije svog nastupa će znati koja je ocjena potrebna za medalju.

“Ovo je veliki rezultat za našu gimnastiku. Konkurencija je bila vrlo jaka, nastupilo je više od 80 gimnastičara. Sada moramo Maura smiriti do petka i finala. Dobro je što vježba posljednji, osmi jer imamo spremne tri različite vježbe,” kazao je trener Saša Solar.

Naš drugi gimnastičar u Gyoru, Aurel Benović je osvojio 18. mjesto na tlu i ostao je bez plasmana u finalel. Na EYOFU će nastupiti i gimnastičarka Ira Benčinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je izborio i atletičar riječkog Kvarnera Erik Sluga koji je 400 metara istrčao 50,93 što je bilo najbolje vrijeme polufinala. Drugo vrijeme istrčao je Francuz Ludovic Ouceni (51,08), a treći je bio Ukrajinac Denis Baranov (51,30).

Ania Išić je na 800 metara osvojila sedmo mjesto u svojoj polufinalnoj skupini s rezultatom 2:16.99 što nije bilo dovoljno za ulazak među osam najboljih.

Mladi rukometaši su u susretu 2. kola A skupine pobijedili domaćina Mađarsku 26-24 i sada imaju tri boda nakon dva kola. Najefikasniji kod Hrvatske bili su Ante Ivanković i Fran Mileta svaki sa po šest pogodaka, dok se u redovima Mađarske istaknuo Kevin Szep-Kis sa sedam postignutih zgoditaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Trebalo se oporaviti nakon jučerašnjeg izgubljenog boda protiv Danske. Danas nam se sve vratilo. Imali smo dobru igru u obrani što pokazuje i to da smo primili manje od 25 gola što je zapravo cilj ove reprezentacije, a to je da izgradi svoj karakter kroz obranu,” kazao je trener Nikola Čupić.

U susretu posljednjeg kola naše kadete očekuje susret protiv Njemačke za prvo mjesto u skupini.

Nažalost, košarkaši su izgubili od Finske 71-72 nakon što su u prvom kolu dobili Italiju. Sada ih u trećem kolu očekuje Bosna i Hercegovina i trebat će pobjedu za prolaz u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biciklisti su nastupili u utrci na kronometar na 10 km. U konkurenciji 97 biciklista Fran Miholjević je zauzeo 30. mjesto s rezultatom 14:05.65, dok je Carlo Jurišević bio sedam stepenica niže s rezultatom 14:12.30.
Zlato je osvojio Belgijanac William Blume Levy s rezultatom 13:12.35 ispred Nijemca Michaela Hesmanna (13:17.43) i Estonca Gleba Karpenka (13:18.32). Za dva dana je cestovna utrka.

Plivač Noa Kovačić (16) je u polufinalu utrke na 50 m slobodno osvojio 11. mjesto s rezultatom 23,97. Član riječkog Primorja je plivao tri stotinke sekunde brže nego u kvalifikacijama.

Nakon što je prošao prvi krug kvalifikacija i plasirao se među 16 najboljih, kajakaš Josip Lenac se nije uspio plasirati u polufinale na 500 metara. U svojoj skupini je bio četvrti, što nije bilo dovoljno za plasman među osam najboljih.

Bez plasmana u polufinale je ostao i Rafael Kolundžić u kanu jednokleku na 500m. Nakon što je prošao prvi krug kvalifikacija i ušao među 16 najboljih, dalje nije išlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, više nemamo predstavnika u teniskom turniru. Sara Zalukar je poražena u 1. kolu od Bjeloruskinje Sofi Brich 5-7, 2-6, dok je Lovro Suevich izgubio u 2. kolu od četvrtog nositelja Poljaka Dawida Taczale 5-7, 3-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.