Olimpijski festival europske mladeži: Hrvatski judaš Filip Miljević ušao u polufinale

Foto: fah

Hrvatski judaš Filip Miljević (17) plasirao se u polufinale kategorije preko 90 kilograma na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Gyoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljević je u prvom kolu bio slobodan, a potom je pobijedio Španjolca Martina Salvada Carrilla i Slovenca Tima Kelca. Za ulazak u finale borit će se protiv boljeg iz dvoboja Poljaka Wojciecha Kordyalika i Moldavca Iliea Dorofejeva.

Helena Vuković je u kategoriji +70 kg izgubila od Litvanke Justine Kmieliauskaite i sada će priliku za dobar plasman tražiti kroz repesaž, dok je Mia Mihovilović u kategoriji do 70 kg izgubila od Bjeloruskinje Viktorije Novikave, no kako je Bjeloruskinja stigla do polufinala i Mia će imati priliku za popravak u repesažu.

Plivač Robert Vukičević je na 200 leptir bio 23. s rezultatom 2:09.71, dok je Luka Tkalčević na 200 leđno osvojio 39. mjesto s rezultatom 2:16.96.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Blažević je na 200 m prsno zauzela 27. mjesto s rezultatom 2:41.17, a istu poziciju je zauzelaa i Ana Herceg na 200m slobodno s rezultatom 2:08.28.

Kajakaš Josip Lenac je u kvalifikacijama na 200m s rezultatom 41.461 osvojio treće mjesto u svojoj skupini što nije bilo dovoljno za plasman među 16 najboljih.

U kvalifikacijama na 200 m, ali kod djevojaka je nastupila Inga Karakaš. U svojoj kvalifikacijskoj skupini je bila posljednja, četvrtaa s rezultatom 51.068.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupio je i Rafael Kolundžić u kanu jednokleku. U kvalifikacijama na 200 metara je osvojio četvrto mjesto u svojoj skupini s rezultatom 50.611 što nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.