Olmo: Modrić je primjer na terenu i izvan njega

olmo
Foto: fah

Predsjednik Vlade – kada tvrdi da mu je poljoprivreda strateška grana, ne govori istinu. Brojke kazuju kako su ovoj Vladi interesi uvoznika i velikih trgovaca daleko ispred poljoprivrede i sudbine našeg sela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlozi stanja hrvatske poljoprivrede su u uskrati potpore dohotku poljoprivrednim gospodarstvima koja imaju nisku produktivnost. Vrijednost proizvodnje u razdoblju 2012.-2022. godine manja je za 12,8%. Spomenimo kratko da nam je prosječna starost traktora  preko 30 godina. Unatoč svemu navedenom vladajuća politika ipak je odlučila novac usmjeriti u za njih, prioritetnije sektore. Tako smo novcem namijenjenim poljoprivrednicima gradili društvene domove, vrtiće, uređivali trgove i staze po kojima danas nema tko hodati.

Španjolski ofenzivni vezni nogometaš Dani Olmo (25) vratio se prije mjesec dana u redove njemačkog RB Leipziga nakon ozljede, te se nada igranju u lipnju za Španjolsku na Europskom prvenstvu.

– Nadam se. Osjećam se 100 posto spreman. Španjolska ima momčad za velike stvari pa si ne smije postavljati granice. Ona je uvijek jedan od favorita za osvajanje europskih i svjetskih prvenstava, rekao je u intervjuu objavljenom u španjolskim novinama AS u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Leipzig je s Kraljevskim klubom doputovao kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (38), a zasad je nepoznato hoće li utakmicu početi od prve minute ili na klupi za pričuve.

– Konkurencija u Real Madridu je velika. Modrić je dokazao da je jedan od najboljih na svijetu, općenito i na svojoj poziciji, rekao je Olmo.

– Ali, oni koji dolaze, poput Camavinge, Bellinghama i Tchouamenija, su mladi. Uvjeren sam da uče od njega i drugih veterana poput Kroosa. Modrića poznajem osobno, on je primjer na terenu i izvan njega pa svi uče od njega, dodao je.

Olmo je sa 16 godine došao iz podmlatka Barcelone u zagrebački Dinamo. Ondje je bio od srpnja 2014. do siječnja 2020. kada je prešao u RB Leipzig. Rekao je da je u Hrvatskoj stekao puno iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Igrao sam utakmice u gradovima koji su bili bombardirani, poput Vukovara koji je bio od 1991. pod srpskom opsadom. Osjećao sam da na neki način moram pomoći Hrvatskoj i tim obiteljima, izjavio je Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.