Olmo opet u mladoj reprezentaciji Španjolske, bez poziva u A selekciju

Zagreb, 20.09.2018 - Utakmica 1. kola D skupine Europske lige Dinamo - Fenerbahče. Na fotografiji Elmas Eljif, Dani Olmo. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Dani Olmo, nogometaš zagrebačkog Dinama, nije ušao na popis igrača A reprezentacije Španjolske za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo no opet je pozvan u mladu reprezentaciju s kojom je prije dva mjeseca postao europski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo, 21-godišnji ofenzivni igrač, bio je među 68 igrača koje je izbornik Španjolske uzeo u obzir za nastupe protiv Rumunjske 5. rujna i Farskih Otoka 8. rujna. Dinamo je prošli mjesec filtrirao u medije mail kojeg je dobio od Španjolskog nogometnog saveza.

No igrač zagrebačkog kluba nije osvanuo na popisu 23 igrača pozvana za navedene dvije utakmice.

Glasnogovornik reprezentacije Španjolske rekao je prošli mjesec da će teško ući sa šire liste od 68 igrača na završnu od 23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo je, međutim, pozvan za nastupe mlade reprezentacije Španjolske do 21 godine protiv Kazahstana i Crne Gore pa bi se u ponedjeljak trebao priključiti suigračima na okupljanju. Prva utakmica igra se 6.rujna u Astani a druga 10.rujna u Alicanteu. Riječ je o kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo 2021. godine.

U lipnju je mlada reprezentacija Španjolske osvojila Europsko prvenstvo, a Olmo je zabio gol u finalnoj pobjedi 2-1 nad Njemačkom te je bio proglašen najboljim igračem finala. Bio je uvršten i u najbolju momčad prvenstva nakon što je zabio tri gola i upisao asistenciju.

Olmo je debitirao za mladu reprezentaciju u listopadu 2018. godine te je od tada nastupio u 10 utakmica. Još uvijek čeka na prvi nastup za A reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljetos je najavio odlazak iz Dinama a zagrebački klub mu je ponudio povećanje plaće i produženje ugovora koji istječe u ljeto 2021. godine. Tržište se zatvara u ponedjeljak 2.rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.