Omiljeni klub turskog diktatora traži doživotnu suspenziju rumunjskog suca

Foto: Snimka zaslona

Uz srpskog vožda, Aleksandra Vučića, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan vjerojatno je jedini europski diktator, omiljeni mu je klub Bašakšehir, koji je nedavno odbio nastaviti prekinutu utakmicu Lige prvaka protiv PSG-a zbog ”rasističkog skandala”. Naime, prema pisanju Sky Sport Italia igrači su bili spremni nastaviti prekinutu utakmicu no navodno je ključna osoba u činjenici da igrači Bašakšehira ne nastave utakmicu bio turski predsjednik.  Podsjetimo, portret Erdogana visi u klupskom trening-centru, a i predsjednik kluba Goksel Gumusdag bivši je visoki dužnosnik AKP-a, inače Erdoganove stranke… Ima tu još dosta poveznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I upravo Goksel Gumusdag, prvi čovjek turskog aktualnog prvaka, traži od UEFA-e doživotnu suspenziju za rumunjskog suca. Naime, četvrti sudac utakmice PSG- Bašakšehir, Sebastian Coltescu, kazao je za pomoćnog trenera turskog kluba Pierrea Weboa da je ”crnac”, što je razljutilo igrače gostujuće momčadi te su odbili nastaviti utakmicu, drugi dan je susret nastavljen, a turski klub doživio je pravi debakl, bilo je 5:1 za PSG.

Rumunjski sudac kazao je nakon svega da nije rasist, a i mnogi su stali u njegovu obranu, prije svih indirektno i bivši nogometaš Manchester Cityja i bivši engleski reprezentativac Micah Richards, no nije pomoglo.  Richards je zapravo rekao kako se ne bi uvrijedio da netko njemu kaže kako je crnac, jer bi to, kako je kazao, smatrao opisom, a ne uvredom.

“Ovaj sudac mora biti doživotno suspendiran. Mora postojati primarna kazna. Ovaj 8. prosinac ući će u povijest kao dan otpora protiv rasizma,” rekao je prvi čovjek turskog prvaka, Goksel Gumusdag, i bivši visoki dužnosnik Erdoganove partije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.