‘On je kao vojska, nazvat ću sina po njemu’: Nikad moćniji Mario Mandžukić oduševljava navijače Juventusa!

Foto: fah

Juventus već 22 godine nije osvojio Ligu prvaka. Posljednji i jedini puta od kada se umjesto Kupa prvaka igra Liga prvaka bilo je to 1996. godine. Predugo je to razdoblje za klub takvog imena. Prije 1996. Kup prvaka osvojila je generacija predvođena Michelom Platinijem, u finalu koje je iza sebe ostavilo nikad zaboravljenu jezu, no, to je neka druga tema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je, podsjetimo, otkad postoji Liga prvaka u finalu  igrao šest puta, uz, kako smo rekli, jedan, jedini trofej. Vrijeme je…

Juventus danas, nakon što je ovog ljeta doveden sjajni  Cristiano Ronalado iz Reala, i uz sjajnog hrvatskog napadača Marija Mandžukića, a poslije odlaska ”tromog” Gonzala Higuaina, izgleda kao savršeno dobro podmazan stroj, sposoban i za titulu koju čekaju dva desetljeća. Opći je to zaključak većine talijanskih medija koji redom odaju počast srebrnom Hrvatu, Mariju Mandžukiću, napadaču koji igra u životnoj formi, čak je danas moćniji nego što je bio dok je nosio dres Bayerna.

Navijači jednostavno obožavaju Mandžukića, ljubav hrvatskog napadača i najvjernijih navijača Stare dame nije od jučer, no, u ovoj sezoni ona je i definitivno ”zapečaćena.” Mandžukić zabija, Ronaldo asistira, Juventus pobjeđuje u Ligi prvaka sve redom – dobitna kombinacija.  Mandžo i Ronaldo savršen su tandem, to je ono što ih u ovom trenutku čini nezaustavljivim, iako će neki reći kako ni jedan ni drugi više nisu u godinama u kojima mogu igrati na razini kakvu je slavni Portugalac pokazivao prije dva – tri sezone. Ipak, takvi nemaju pravo, pokazuje to i Juventus, koji je po mnogima najveći favorit ove sezone za osvajanje Lige prvaka, uz Messijevu i Rakitićevu Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

View this post on Instagram

 

@cristiano puts it on a plate for @mariomandzukic_official as the Croatian slots it away #Juve 1-0 Valencia

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by Goal (@goalglobal) on

Navijači Stare dame na društvenim mrežama pokazuju što misle o obojici, no, posebno im je Mandžo prirastao srcu,  hvalospjevi pljušte na sve strane: ”On je čovjek-vojska”, ”Zabije pobjednički gol i ima najviše uklizavanja u svojoj momčadi Čovjek je blago”, ”Nazvat ću sina po njemu’!” Samo su neki od komentara koji govore o trenutnoj popularnosti Hrvata ne samo u Torinu već i na čitavom Apeninskom poluotoku. Naime, Juventus je po prvi puta u povijesti nanizao pet uzastopnih godina sa prolaskom skupine Lige prvaka, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, u Juventusu su to prepoznali te su se potrudili javnost odmah podsjetiti na kontinuitet igara na vrhunskoj razini  hrvatskog nogometaša. Naime, Mandžo je odigrao sedam sezona u Ligi prvaka, u svakoj je zabio pogodak. Najmanje jedan. Cristiano namješta, Mario zabija, dobitna kombinacija, poruka je iz Izalije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 33 godine hrvatski napadač igra nikad bolje. Što će tek biti kad bude malo stariji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.