Opet uhićen nekadašnji tajnik NK Karlovca Neven Šprajcer

Nekadašnji tajnik NK Karlovca Neven Šprajcer, koji je nedavno nepravomoćno osuđen u slučaju tzv. poštenog suđenja, ponovno je uhićen pod sumnjom da je počinio nekoliko kaznenih djela dok je bio tajnik toga nogometnog kluba, neslužbene su informacije potvrđene iz više izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Mladen Krajačić potvrdio je da je obaviješten da su na ispitivanju u karlovačkoj policiji tri uhićene osobe te da će taj predmet, kada stigne i kaznena prijava, procesuirati Općinsko državno odvjetništvo, po svemu sudeći, tek sutra.

Jedna službena osoba iz MUP-a potvrdila je da je danas Šprajcer uhićen na stadionu u Puli, gdje je u Nogometnom klubu Istra 1961 izvršni direktor, a nekoliko svjedoka vidjelo je da je na stadion došla policija i u vozilu ga odvezla. Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard odbila je potvrditi uhićenje/uhićenja te je rekla kako poslijepopodne kod pritvorskog nadzornika još nema nikog.

Bivši predsjednik Nogometnog kluba “Karlovac” Amirudin Talakić 2011. i 2012. godinu smatra najružnijima u životu jer je policija dolazila nekoliko puta i tražila razne kompjutore, registratore i dokumente, a ti su se dokumenti, kako je rekao, pronalazili na najčudnijim mjestima, ne u uredu, nego npr. u prostorijama Omladinske škole. Vodila se tada istraga za utaje poreza, pronevjere i krivotvorenje dokumenata, ali za razdoblje prije nego što sam došao u Klub. Zbog toga mi nije ni poznato kako je tekla istraga, ni protiv koga točno, ni traje li ona još, rekao je Talakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog davanja mita, predsjednik Komisije nogometnih sudaca i potpredsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Željko Širić 25. ožujka nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora, a Šprajcer je dobio deset mjeseci zatvora, uvjetno s rokom kušnje od četiri godine, te mu je četiri godine zabranjeno obavljati dužnosti u nogometnim klubovima i tijelima Hrvatskoga nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.