Oršić: Rastajem se od svog Dinama i nije mi nimalo lako

oršić
Foto: fah

Mislav Oršić je u petak stavio potpis na dvoipolgodišnji ugovor s engleskim premierligašem Southamptonom u koji prelazi nakon što je četiri i pol sezone nosio dres zagrebačkog Dinama s brojem 99 te u 216 nastupa postigao 91 pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oršić je sa 28 golova najbolji Dinamov strijelac u europskim natjecanjima. S Dinamom je osvojio sedam trofeja – četiri naslova prvaka Hrvatske, jedan Kup i dva domaća Superkupa.

– Pamtit ću svaki trenutak koji sam doživio u ove četiri i pol godine. Današnji je dan iznimno težak za mene, iako vjerujem da svi razumiju odluku koju sam donio. Otvorio mi se put u englesku prvu ligu u kojoj sam oduvijek sanjao igrati i mislim da je za svakog hrvatskog nogometaša odlazak u neki klub Lige petice, a posebno u Englesku, velika prilika i privilegij, izjavio je 30-godišnji Mislav Oršić u Dinamovom službenom priopćenju na klupskom mrežnom portalu, kojim se klub zahvalio sjajnom napadaču za njegov izniman doprinos u uspjesima od dolaska u Maksimir 2018.

Posebne riječi za navijače

– S profesionalne strane veseli me prelazak u Southampton, svi novi izazovi koji su ispred mene i sigurno da ću za novi klub davati sve od sebe u svakom trenutku na terenu. Ipak, s emotivne strane i s one životne strane, danas se rastajem od svog Dinama i nije mi nimalo lako. Odlazim baš onako iskreno i nemjerljivo ponosan i sretan što sam bio dio kluba i momčadi Dinama, što sam imao toliku podršku navijača i što sam ostvario najljepše i iznimno vrijedne i posebne trenutke u karijeri i životu. Ja sam živio svoj san, rekao je Oršić na oproštaju od kluba, u kojem je suigračima, treneru Čačiću i stručnom stožeru poželio obranu naslova prvaka Hrvatske i osvajanje Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnim se riječima obratio i Dinamovim navijačima.

– Ne postoje riječi kojima mogu opisati koliko sam zahvalan na toj posebnoj vezi koju smo stvorili, na ogromnoj podršci i posebnim emocijama. Hvala što ste prepoznali da dajem cijelog sebe za Dinamo, naša obostrana ljubav trajat će i dalje, ostajete svi u mom srcu zauvijek.

Sjanim nastupima u Dinamovom dresu Oršić je zaslužio poziv Zlatka Dalića u hrvatsku reprezentaciju s kojom je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu osvojio brončanu medalju ugradivši u nju asistenciju Lovri Majeru za četvrti gol protiv Kanade (4-1), asistenciju Bruni Petkoviću za izjednačujući pogodak u četvrtfinalu protiv Brazila i realizirani jedanaesterac u raspucavanju, te pobjednički pogodak protiv Maroka (2-1) u utakmici za 3. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.