Osam Hrvata igralo u Monacu: Nikola Pokrivač o životu u Kneževini

Foto: snimka zaslona HRT

S novom energijom koju je u Dinamo donio novi trener, Modri žele popraviti dojam na europskoj sceni. U drugom kolu Lige prvaka na Maksimir u srijedu stiže Monaco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco prvi put u povijesti igra službenu utakmicu protiv jednog hrvatskog kluba. Zanimljiv i specifičan klub, bogatog okruženja u kojem su igrali i brojni hrvatski igrači. Nikola Pokrivač samo je jedan od njih.

– Nismo bili pri vrhu kao što je sad Monaco, bili smo negdje sredina tablice. Sa mnom su bili Jerko Leko i Dario Šimić tako da sam imao dobro društvo. Što se tiče sezone, nije bila za pamćenje, ali opet svaki vikend se igra kao da igraš finale Lige prvaka protiv Lyona koji je tada bio nepobjediv, rekao je bivši igrač Monaca i Dinama.

Osim Pokrivača još sedmorica Hrvata igrala su u Monacu. Splićanin Stipe Andrijašević kratko se zadržao 1993. Dado Pršo odigrao je za klub iz Kneževine više od 100 utakmica. Pršo je s Monacom stigao i do finala Lige prvaka. Dvije sezone u Monte Carlu proveo je Robert Špehar. U jednom razdoblju trojica Hrvata bila su istovremeno u Kneževini: Jerko Leko, Nikola Pokrivač i Dario Šimić. Danijel Subašić legenda je kluba, nije ih napuštao ni kada su preselili u drugu ligu. Mario Pašalić posljednji je koji je nosio dres Monaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
– Imao sam tu čast dvije godine živjeti tamo. Odmah do Monaca je i Nica do koje treba pola sata, malo dalje je Cannes. Za jednog mladog igrača kao što sam ja bio s 22 godine kad sam otišao tamo, ne može biti bolje za poželjeti.

Po broju naslova prvaka u Francuskoj Monaco je četvrti s osam titula. Ispred su PSG, Olympique Marseille i St. Etienne. Posljednju titulu Monaco je dohvatio 2017. Na golu je briljirao Daniel Subašić. Falcao je bio kapetan. Bila je to sezona u kojoj je svijet upoznao 18-godišnjeg Kyliana Mbappéa. Monaco je te sezone stigao i do polufinala Lige prvaka. Momčad Leonarda Jardima u četvrtfinalu preskočila je Borussiju Dortmund. Mandžukićev Juventus spriječio ih je na putu ka finalu.

Monaco je prošlu sezonu završio drugi u francuskom prvenstvu iza nedodirljivog PSG-a. I u ovoj sezoni poredak je identičan, no samo zbog gol-razlike Parižani drže jedinicu.

Klub iz Kneževine u sjajnoj je formi. U domaćem prvenstvu ostvarili su pet pobjeda, samo se Lens izvukao u posljednjim trenucima. U prvom kolu Lige prvaka pala je i Barcelona. Austrijanac Adi Hütter sve je sjajno posložio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Gledao sam zadnju utakmicu gdje su doma igrali, dobili su 2:1, zabili su gol u 98. minuti. Nije jedino što pratim Monaco, kad god imam vremena gledam cijelu francusku ligu.

Monaco ima velik broj fantastičnih mladih igrača, dozu iskustva daju Embolo, Minamino, Zakaria, Kehrer te Rus Golovin. Stižu u Maksimir nastaviti sjajan niz, Nenad Bjelica pokušat će ih spriječiti, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.