(FOTO) Osijek nije uspio preko Basela: Katastrofalno prvo poluvrijeme, previše promašenih prilika u drugom i ne baš sjajno suđenje…

Osijek, 17.9.2020 - Èetvrtfinalni susret kvalifikacija Europa lige Osijek - Basel na stadionu Gradski vrt. foto HINA/ ua

Nogometaši Osijeka nakon katastrofalnog prvog dijela, koje je završilo 2:0 u korist Basela, i vrlo dobrog drugog poluvremena, nisu uspjeli izbaciti Švicarce s obzirom kako su izgubili 2:1. Hrvatski predstavnik ostao je tako bez play offa Europa lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojam je kako je ipak sve na kraju moglo biti drugačije, bez obzira na 0:2 iz prvog poluvremena, Osijek je u drugom poluvremenu propustio previše prilika, a i sudac je ”vukao” na stranu gostujućeg Basela, da bi uspjeli ostvariti nešto više od poraza koji znači preranu eliminaciju iz Europe.

Dakle, nogometaši Osijeka treću sezonu uzastopnu nisu uspjeli preskočiti to famozno 2. pretkolo Europske lige. Podsjetimo, prije dvije godine ispali su od Glasgow Rangersa, lani od sofijskog CSKA, a ovoga puta od Basela, koji je u Gradskom vrtu slavio 2:1, a presudilo je katastrofalno prvo poluvrijeme momčadi koju vodi Nenad Bjelica.

OSIJEK – BASEL 1:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: Majstorović 84′ / Cabral 18′, Stocker 44′

OSIJEK:

Ivušić – Silva, Škorić, Majstorović, Talys – Jugović, Žaper, Kleinheisler (od 76′ Pilj) – Bočkaj (od 82′ Grgić), Grezda (od 64′ Mierez), Erceg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BASEL:

Nikolić – Widmer, Comert, Alderete, Padula – Stocker, Campo (od 87′ van der Werff), Frei, Pululu (od 70′ Vonmoos) – van Wolfswinkel, Cabral (od 63′ Ademi)

Idemo redom, kako je tekao još jedan ”nesretan” europski susret za Osječane, koji su, ponovimo, vrlo dobri bili u drugih 45. minuta…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Već u četvrtoj minuti gosti su opasno zaprijetili, Wolfswinkel je fino spustio loptu za Cabrala čiji je udarac završio pokraj desne vratnice. U osmoj minuti Frei je snažno pucao iz daljine, ali nije bio dovoljno precizan.

Daleko bolje otvaranje Basel je okrunio vodstvom u 18. minuti. Stocker je ubacio s desne strane, a Cabral glavom sa svega 5-6 metara bez problema matirao Ivušića. Brazilski napadač je prošle sezone bio najbolji strijelac Basela sa 18 golova, a koliko je opasan pokazao je i u Gradskom vrtu.

Gosti su u 20. minuti imali još jednu prigodu. Frei je okomitom loptom proigrao Wolfswinkela koji je puca prizemno s ruba šesnaesterca, no Ivušić je nogom obranio Nizozemčev udarac.

Osijek: Drugo pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu, NK Osijek – FC Basel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u samoj završnici poluvremena, Basel je povećao vodstvo. Opet je to bila sjajna akcija Švicaraca, Pululu je idealno gurnuo loptu za neuhvatljivog Stockera koji vrlo precizno šalje loptu uz lijevu vratnicu za 0-2.

Prvu pravu priliku na utakmici Osijek je imao u 47. minuti, Bočkaj je lijepo centrirao, vratar Nikolić samo kratko odbio loptu na 8-9 metara do Kleinheislera koji šalje loptu iznad grede.

U 62. minuti pokušao je i Bočkaj, ali je pucao pored gola. Tri minute kasnije Jugović je imao sjajnu priliku, ali nije bio precizan. U 68. minuti vidjeli smo i spornu situaciju u kaznenom prostoru Basela nakon što je ovučen Kleinheisler, no španjolski sudac nije pokazao na bijelu točku.

U 79. minuti samo su centimetri dijelili Osijek od pogotka. Mierez je sjajno raspalio po lopti s više od 20 metara, a čuvar mreže gostiju vršcima prstiju loptu odbio u vratnicu.

Tračak nade stigao je u 84. minuti kada su Osječani zasluženo smanjili rezultat. Iz prekida je ubacio Pilj, a Majstorović odlično skočio i glavom pogodio sam desni kut ovaj puta nemoćnog Nikolića…”, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.