Osijek: Zdravko Mamić napustio sudnicu Županijskog suda

Foto: Fah

Bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić u ponedjeljak je napustio sudnicu osječkog Županijskog suda prije početka suđenja zbog optužbi za izvlačenje novca iz kluba, izrazivši nezadovoljstvo zbog nazočnosti povećanog broja pravosudnih policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka glavne rasprave Mamić je negodovao zbog povećanog broja pravosudnih policajaca u sudnici.

‘Ako će ovi tu stajati cijelo vrijeme, onda ja idem. Nemam potrebe sudjelovati u ovoj predstavi’, poručio je Mamić te potom napustio sudnicu.

Na početku glavne rasprave protiv Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika, Uskok se očitovao o dokaznim prijedlozima koje je okrivljeni Mamić predložio za uvrštavana u sudski spis prilikom iznošenja sudske obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sudskog vijeća Darko Krušlin izvijestio je da se dva registratora nalazi ukupno 227 različitih dokumenata te da se Uskok, u pismenom očitovanju, usprotivio većini prijedloga, osim uvidu u ugovor o profesionalnom igranju između NK Dinama i igrača Gorana Ljubojevića.

Tužiteljstvo je predložilo da se obavi uvid i u ugovor o podjeli transfera između NK Dinama i toga igrača, čemu se usprotivila Mamićeva obrana, istaknuvši da ta dokumentacija nema veze sa činjeničnim stanjem i predmetom ovoga postupka, pa će se suđenje nastaviti nakon što Sudsko vijeće odluči o ovom dokaznom prijedlogu.

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu Mamiću, bivšem Dinamovom direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru sudi se zbog optužbi da su izvlačenjem novca NK Dinamo oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.