Osim tri boda Gareth Southgate ne bi trebao imati razloga za zadovoljstvo

Foto: fah

Najskuplja reprezentacija Europskog prvenstva teškom mukom svladala je u 1. kolu skromnu reprezentaciju Srbije 1:0 golom sjajnog Jude Bellinghama u 13. minuti. Uglavnom, većina će se složiti kako je ovo bila najslabija utakmica dosadašnjeg dijela turnira, što, dakako, ne znači da nije bila dramatična. Naime, susretu nije manjkalo drame zbog činjenice da je favorizirana Engleska zapravo bila ispod svojih mogućnosti, makar onih za koje se vjeruje da ih ima. Ima li ih doista? Većina je to igrača koji igraju možda i najbolju ligu svijeta, englesku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjede protiv Srbije iako to neki možda ne bi očekivali izbornik Engleske Gareth Southgate bio je zadovoljan, ili je barem tako izgledalo ako pogledamo njegove izjave. Podsjetimo, u prvom susretu ove skupine Danska i Slovenija odigrale su 1:1.

”’Srbija je odlična momčad. Morali smo malo patiti, ali mislim da je to dobro za nas. Način kako smo branili naš kazneni prostor je bio jako dobar. Zadovoljan sam većinom kako smo igrali. Drugo poluvrijeme nije u cijelosti bilo onako kako sam želio, ali pobjeda je tu, a ona je jako važna. Uvjeren sam da ćemo zabijati golove. Igrati protiv momčadi koja se brani nije lako i jako je teško stvarati šanse. A mi jesmo. Svidjelo mi se to da smo se jako napredovali u igri bez lopte i da smo u tom segmentu puno bolji nego prošli tjedan”, rekao je izbornik Engleske Gareth Southgate nakon blijede utakmice te teške, ali ipak zaslužene, pobjede.

Kad je spomenuo drugo poluvrijeme engleski izbornik, dakako, ima pravo, drugi dio susreta Srbija je bila bolja, iako, igralo se loše s obje strane, a Gordi Albion izgledao je kao ispuhana lopta. Takvom igrom, po nekima prvi favorit Eura, teško može do same završnice pored jedne Španjolske, pored Njemačke, Francuske... Međutim, na jednom ovakvom turnirskom natjecanju najvažnije je startati sa tri boda i već zapravo imate ogroman kapital za nastavak natjecanja. U tome je Engleska uspjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.