Rukopis Matjaža Keka: Slovenci su pokazali da mogu i do osmine finala Eura

epa11415988 Andraz Sporar of Slovenia (R) and goalkeeper Kasper Schmeichel of Denmark in action during the UEFA EURO 2024 Group C soccer match between Slovenia and Denmark, in Stuttgart, Germany, 16 June 2024. EPA/RONALD WITTEK

Utakmica Slovenije i Danske u Stuttgartu pomalo iznenađujuće završila je 1-1, a izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek, naravno, ima razloga za zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kek je u formi u kakvoj je bio u Rijeci

Iako je Danska bila nešto bolja Slovenija je imala svoje prilike te je na kraju mogla do tri boda. Vidi se rukopis sjajnog trenera i bivšeg šefa stručnog stožera Rijeke, koji je još jednom potvrdio koliko uloga trenera može biti ponekad i presudna. Kek je s Rijekom osvojio dva Kupa Hrvatske te prvi i jedini naslov prvaka za riječku momčad. Ostao je u staroj formi.

Nakon utakmice bio je zadovoljan, ali i ne euforičan

”Bila su to dva vrlo različita poluvremena i mislim da je rezultat fer. Pokazali smo im previše respekta u prvom poluvremenu, a onda smo se toga uspjeli osloboditi u drugoj trećini i naša je igra izgledala dosta bolje. Momci su se vratili puni vjere u sebe. Mogu im samo čestitati. Igrali smo protiv vrlo dobre momčadi, ali mislim da smo ispali naivni kod primljenog gola”, rekao je Kek te je dodao:

”Mnogi moji igrači nikada nisu igrali tako veliko natjecanje. Kad su vidjeli da mogu, počeli su igrati. Mislim da ćemo iz ovoga naučiti. Kad ova momčad bude igrala svoj drugi ili treći veliki turnir, bit će mnogo jača od samog početka. Kad ti navijači ovako pomognu, kad vidiš toliko nasmijanih lica kroz dan, kad ti čak i protivnički navijači iskazuju poštovanje, čini me sretnim što sam dio ovog spektakla.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu protiv Danske komentirao je Erik Janža, strijelac gola za Sloveniju.

”Znali smo da će ovo biti teška utakmica. Imali smo problema u prvom poluvremenu, ali smo se kasnije uspjeli skupiti i izboriti bod. Kad je lopta došla do mene, samo sam zatvorio oči i udario sam svom snagom. Uskoro nas čeka još jedna teška utakmica, ali sad imamo otvoren put”, rekao je Janža.

Naravno, apetiti Slovenije, i ne bez razloga, su porasli, uz pobjedu protiv Srbije, pod uvjetom da izgube od Engleske, Slovenija može i do osmine finala. Malo je tko davao bilo kakve šanse Sloveniji u ovoj skupini uoči turnira. Uglavnom, govorilo se o Engleskoj, a onda o Srbiji i Danskoj.

Podsjetimo, Danska je povela u 17. minuti golom Christiana Eriksena, a konačnih 1-1 postavio je Erik Janža u 77. minuti utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.