Oštro pismo čelnicima Europske atletske federacije: ‘Dosta je šikaniranja Sandre Perković’

Foto: fah

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković i ovu će godinu ostati bez naslova najbolje atletičarke Europe iako je u svojoj disciplini zapravo nedodirljiva.  Naime, Sandra je nominirana za najbolju u Europi, no, nije prošla čak ni u finale izbora budući da su u finalu nakon glasovanja na društvenim mrežama i glasova stručnjaka, medija te atletskih saveza Poljakinja Anita Wlodarczyk, Španjolka Ruth Beitia i Grkinja Ekaterina Stefanidi. Podsjetimo,  Wlodarczyk je svjetska rekorderka i olimpijska pobjednica u kladivu, Beitia je osvojila zlato na Igrama u skoku u vis, Dijamantnu ligu i srebro na Europskom prvenstvu, dok je Stefanidi na oba najveća natjecanja sezone osvojila zlato u skoku s motkom te bila najbolja u Dijamantnoj ligi. Rezultati su to koji izazivaju respekt, međutim i Hrvatica ima svoje adute. Perković je sezonu završila bez poaza te je osvojila svih sedam mitinga Dijamante lige, a ujedno je obranila europsko i olimpijsko zlato u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ovakve očigledne nepravde reagirao je i Hrvatski atletski savez koji je uputio protestno primo čelnicima Europske atletske federacije, u pismo se posebno naglašava “netransparentan način izbora.”

“… Neshvatljivo sa sportskog stajališta da sportašica koje je ove godine osvojila naslov europske prvakinje četvrti put zaredom, drugi put postala olimpijska pobjednica i peti put osvojila Dijamantnu ligu nije u užem krugu kandidatkinja za najbolju europsku atletičarku”, navodi se u pismu.

Druga hrvatska atletičarka koja je nominirana za nagradu najbolje mlade zvijezde u usponu, olimpijska pobjednica u bacanju koplja, Sara Kolak, ipak je ostala na popisu kandidatkinja za najbolju mladu europsku atletičarku 2016. godine. Uz nju za naslov najbolje mlade atletičarke Europe još se bore  Britanka Dina Asher-Smith, europska prvakinja na 200 m te 22-godišnja Belgijanka Nafissatou Thiam, zlatna u sedmoboju u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.