Otac Danija Olma: ‘Idealno je vrijeme za rastanak s Dinamom ovo ljeto’

Foto: fah

Dani Olmo sa 16 je godina svjetski poznatu nogometnu školu La Masiju u Barceloni zamijenio maksimirskim terenima, a sada bi mogao tići iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dani mi je uvijek govorio kako mu je odlazak iz Barcelone bila najteža odluka u životu. Nije ju donio u kratko vrijeme, nego je o njoj puno promišljao i vagao. Jako važnu ulogu u transferu iz Barcelone u Dinamo odigrao je menadžer Andy Bara, koji nam je u ono vrijeme predstavio Dinamo i njegov projekt. Novac u toj dobi ne smije igrati važnu ulogu. Da je do toga, išli bismo u Englesku. Puno mladih nogometaša je i otišlo, ali na kraju je malo njih uspjelo kao profesionalci. Pet godina kasnije sretni smo što smo tako odlučili”, rekao je njegov otac Miguel Olmo za 24sata.

“Uključen sam i u stvari vezane uz Danijevo zastupanje, s menadžerima Juanmom Lópezom i Andyjem Barom, ali prioritet su mi Danijeve potrebe, da budem s njim i da radimo individualno. Ne razgovaramo kao otac i sin nego kao trener i igrač. Analiziramo utakmice bez zadiranja u taktiku jer jako poštujem Nenada Bjelicu, kao što sam i prošle trenere. Ocjenjujemo odluke koje je donosio na terenu. To je važan faktor u nogometu, kako bi se se još bolje razvio”, kaže Miguel i otkriva kako je oprezan u kritici.

“Mislim da je ovo ljeto idealno za odlazak. Svi u njegovoj obitelji i okruženju jako smo zahvalni Dinamu, Zagrebu, Hrvatskoj i navijačima na potpori, svim prijateljima koje smo upoznali tijekom našeg boravka ovdje. Ali vjerujem da je trenutak da Dani napravi korak, ode u neku od pet najjačih liga i nastavi se razvijati u nogometnoj karijeri. Da ima mogućnost i da zaigra za reprezentaciju. Najbolji je trenutak ne samo za Danija, nego i za Dinamo”; rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.