Ovako je glasovala ‘regija’: Hina, srpski Tanjug i ostale agencije proglasile Sandru Perković najboljom sportašicom Balkana, s vrha srušila Novaka Đokovića

Foto: fah

Nema “na ovim prostorima” uspješnije sportaš(a)ice od Hrvatice Sandre Perković, dvostruke osvajačice zlatne olimpijske medalje. Prvo zlato Sandra je osvojila u Londonu 2012. godine, a drugo u Riju prije nekoliko mjeseci. Zahvaljujući takvim uspjesima Sandra Perković s vrha je skinula i dugo vremena prvu sportsku “ikonu” “regije” srpskog tenisača Novaka Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra Perković najbolja je sportašica Balkana u izboru deset “najznačajnijih agencija” “ovih prostora”, među njima je i hrvatska HINA, srpski Tanjug, ali i turska AA. Od mogućih 100 Sandra je dobila čak 82 glasa, iza nje su ostali mnogi poznati sportaši i sportašice, na drugom mjestu je grčka atletičarka Katerina Stefanidi (67), a na trećem srpski tenisač već spomenuti Novak Đoković. Nole je dobio tek 36 glasova.

Spomenimo kako je ova nagrada pet godina bila rezervirana samo za Đokovića, koji je u tom razdoblju samouvjereno vladao Balkanom. Među 10 najboljih nema hrvatskih sportaša, osim Sandre, dok je prošle godine Rakitić bio deveti, a Sandra osma.

Sad kad je Sandra najbolja na Balkanu, što će joj Europa, što će joj svijet? Naravno da Balkana nisu dostojne Blanka Vlašić, Sandra Kolak i ostali brojni hrvatski sportaši i sportašice koji su osvajali medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiro. Oni će se morati zadovoljiti užom “regijom” – svijetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.