Ovakva Rijeka mogla bi uskoro postati i hrvatskim prvakom.

Rijeka je i u uzvratnoj utakmici finala Kupa pobijedila Dinamo. Nakon 1-0 u Zagrebu na Kantridi je bilo 2-0. Superioran trijumf riječkog kluba. Nogometna Rijeka slavi. Posve zasluženo. Trijumfom u hrvatskom Kupu Rijeka je došla do trofeja u sezoni za koju je puno uložila. No, ulaganje nije bilo problem, Rijeka je nakon privatizacijskog procesa u kojem je vlasnik postao Talijan Volpi dosegla financijsku stabilnost. I već ta stabilnost bila je krucijalna prednost nad ostalim hrvatskim prvoligašima koji teško isplaćuju i plaće igračima, a kamoli da pomisle na pojačanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz neka zvučna imena, s dovođenjem i igrača iz Dinama na temelju posudbe Rijeka je posložila dobru momčad, no još bolji je ispao i slovenski trener Matijaž Kek. Koji je svoje znanje podastro na uvid hrvatskoj sportskoj javnosti već na početku sezone kad je Rijeka sjajno nastupala u Europskoj ligi. Kasnije i u hrvatskom prvenstvu gdje je osvojila drugo mjesto.

Doseg do finala Kupa nije zadovoljavao Rijeku koja je i protiv kud i kamo moćnijeg i financijski još snažnijeg Dinama vidjela svoju prigodu. I izvanredno je iskoristila. Uz izvrsnu podršku publike, ta tri tisuće Riječana stiglo je na prvu finalnu utakmicu u Maksimir, klub s Kantride u dvije utakmice apsolutno je nadigrao hrvatskog prvaka, Dinamo.

Rijeka je prije 40 godina postala prvoligaš, još za vrijeme bivše države. I u ondašnjoj jakoj konkurenciji slovila je kao specijalist za kupove, osvojila ih je dva u Jugoslaviji, a u Hrvatskoj su Riječani dosegli tri kup trofeja. No, osim samog osvsjanja trofeja Rijeka je postala konkurentna i za još više domete. Nastavi li ovako biti će uskoro i pretendent za hrvatskog prvaka. Zašto ne! Svaka je konkurencija dobrodošla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.