Rijeka pobijedila Dinamo i na Kantridi te osvojila Kup nakon osam godina!

Nogomet se u Rijeku vratio na velika vrata, a točka na i sjajne sezone Kekove momčadi je osvajanje Hrvatskog kupa! Riječani su nakon pobjede u prvoj utakmici na Maksimiru, svladali Dinamo i u uzvratu 2-0 te su sasvim zasluženo došli do trofeja Rabuzinovog sunca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je nakon igranja po skupinama Europske lige, osiguranog drugog mjesta u prvenstvu, sezonu zaključila osvajanjem treće titule Kupa od osamostaljenja.

Tako je ‘fiume’ u paklenoj atmosferi rasprodane Kantride stigla do prve titule u ovom natjecanju nakon osam godina, a u ove dvije utakmice Rijeka se revanširala za poraz u svojem prvom finalu Kupa od Dinama prije točno 20 godina.

Nakon što je Tomečak bio junak u prvoj utakmici, za eksploziju oduševljenja na Kantridi pobrinuli su se Mitrović i Kvržić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je, nakon velike propuštene Dinamo prilike preko Šimunića u 26. minuti, poveo golom Mitrovića u 35. minuti pucavši glavom u praznu mrežu nakon lošeg istrčavanja Ježine. Golman Dinama na izmaku poluvremena spasio je svoju momčad od većeg zaostatka obranivši u 43. minuti čisti ‘zicer’ Kramariću.

Dinamo je jalovo pritiskao u nastavku što nije predstavljalo problem za Rijeku, koja je točku na i stavila u 82. minuti golom za 2-0. Jugović se probio po desnoj strani, ubacio je u sredinu 16-erca, a Kvržić je rutinski zabio za veliko slavlje pred domaćom publikom.

Kantrida je ove sezone i dalje ostala neosvojiva tvrđava na kojoj Rijeka nije izgubila ni u jednoj utakmici u svim natjecanjima, a Dinamo i dalje nije osjetio okus pobjede na ovom stadionu i nakon tri i pol godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je dosad osvajala titulu Kupa 2005. i 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.