Ozljede pokosile Vatrene: Tko će zapravo igrati za Hrvatsku protiv Kosova i Finske?

Foto: fah

Hrvatski nogometni reprezentativci počeli su pristizati u tradicionalno okupljalište zagrebački hotel As, sve je usmjereno prema predstojećim obvezama protiv Kosova, odnosno Finske, s obzirom na kiks protiv Turske radi se o jako važnim utakmicama u kojima Vatreni moraju tražiti bodove ako želi izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Naime, danas popodne bi Vatreni trebali odraditi prvi trening. Nažalost, protiv Kosova, odnosno Finske, Hrvatska će nastupiti znatno oslabljena, bez kapetana Luke Modrića, bez Dejana Lovrena, bez Ivana Rakitića, a upitan je nastup i glavnog stupa hrvatske obrane Vedrana Ćorluke. Kao zamjene pozvani su Mitrović, Rog i Antolić, a svi raspoloživi igrači trebali bi doći tijekom dana. Inače, Rog ne igra u Napoliju, vidimo kako Antolić igra u Dinamo, odnosno, kako čitav Dinamo funkcionira u ovom turbulentnom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kojim će igračima izbornik nastupiti u Albaniji protiv Kosova još uvijek ni Ante Čačić ne zna, šokantno su stizali otkaz za otkazom, od jake reprezentacije ostali su tragovi, bez Modrića, Rakitića, Lovrena, eventualno bez Vedrana Ćorluke Hrvatska je tek jedna prosječna reprezentacija, koja čak ni protiv Kosova i Finske ne bi bila u ulozi velikog favorita. Navodno će Luku Modrića pokušati zamijeniti Mateo Kovačić, također nogometaš madridskog Reala, posve je nejasno kako izbornik misli nadoknaditi moguće neigranje Ćorluke ako neće biti, a neće, Lovrena. “Vedran Ćorluka mora na magnetsku rezonanciju zbog bolova u aduktoru koji traju već tjednima, ali sam optimist što se tiče njegovog nastupa”, kazao je liječnik reprezentacije Zoran Bahtijarević.

Ozljede ključnih hrvatskih nogometaša dogodile su se u najnezgodnije moguće vrijeme, iako, naravno, pravog vremena nema. Naime, utakmice s Kosovom i Finskom bi zapravo mogle odrediti smjer u kvalifikacijama kojim plovi hrvatski brod, teško propušteno nadoknaditi u budućnosti s obzirom na činjenicu da će izravan plasman na SP izboriti tek pobjednik skupine, dok drugo mjesto u konačnici ne mora jamčiti ništa.

Jedno je sigurno, stadion na kojem će Hrvatska igrati protiv Kosova u Albaniji bit će ispunjen do posljednjeg mjesta. Jedan od najvećih aduta Hrvatske u predstojećim utakmicama pogotovo sad kad nema Modrića, Rakitića, Lovrena…, je Andrej Kramarić, koji inače igra u odličnoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako stvari stoje, nažalost, moji suigrači nisu u najboljem fizičkom stanju. Ali i to je dio sporta, dio nogometa. Jednostavno, moramo se pripremiti bez njih i ostati na dobrom putu. Dok se dobro osjećam na terenu naravno da sam spreman uskočiti. Nadam se da mogu pomoći”, rekao je Kramarić. Hoće li napokon pravu prigodu dobiti bivši nogometaš Rijeke s obzirom da neće biti Rakitića odlučit će izbornik, no, kad ako ne sad?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.