Pada na peto mjesto: Marin Čilić otkazao nastup u Madridu zbog bolova u koljenu

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić prisiljen je odustati od nastupa na turniru Masters 1000 serije u Madridu, koji je na rasporedu od 6. do 13. svibnja, zbog bolova u desnom koljenu, koje je osjetio tijekom treninga s Rafaelom Nadalom na turniru u Monte Carlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je u Monte Carlu uspio pobijediti Fernanda Verdasca, a zbog predaje Miloša Raonića bez borbe je prošao do četvrtfinala, gdje ga je zaustavio Kei Nishikori. Potom je uzeo kratkotrajnu stanku od tenisa, u kojoj se vjenčao s dugogodišnjom djevojkom i zaručnicom Kristinom Milković.

Naš najbolji tenisač je u četvrtak zaigrao na turniru u Istanbulu, na kojem je branio naslov, ali ga je već u prvom nastupu zaustavio Tunižanin Malek Jaziri (6-4, 6-2). U tom dvoboju je Čilić bio daleko od svog najboljeg izdanja, a igrao je s povezom ispod desnog koljena.

Trenutačno četvrti tenisač svijeta nikada nije prošao dalje od osmine finala na madridskom Mastersu, a prošle je godine u Madridu ispao već u 2. kolu, kad ga je pobijedio Nijemac Alexander Zverev. S obzirom na to da je bio slobodan u prvom kolu, naš tenisač je zaradio samo 10 bodova pa propuštanje nastupa u Madridu neće bitno utjecati na njegovu poziciju na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubitkom 250 bodova za prošlogodišnji trijumf u Istanbulu, Marin Čilić će u ponedjeljak biti peti tenisač svijeta sa 4780 bodova, jer će ga prestići Bugarin Grigor Dimitrov (4950), a vrlo blizu će mu biti i šestoplasirani Argentinac Juan Martin del Potro (4470).

Stoga je razumljiva odluka našeg tenisača da se poštedi napora u Madridu i iskoristi sljedećih desetak dana za rehabilitaciju ozlijeđenog koljena, jer u sljedećim tjednima ima mnogo više bodova za braniti kako bi se zadržao u društvu petorice najboljih: na rimskom Mastersu je prošle godine zaradio 180 bodova za plasman u četvrtfinale, a za isti rezultat na Roland Garrosu branit će 360 bodova.

Čilićev nastup na drugom Grand Slam turniru u 2018. godini, na crvenoj zemlji u Roland Garrosu, ne bi trebao biti upitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.