Palestinci protiv Barcelone: ‘Igrat će utakmicu u okupiranom dijelu Jeruzalema’

epa09077123 FC Barcelona's defender Oscar Mingueza (2-L) celebrates with teammates after scoring the 3-1 goal during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and SD Huesca held at Camp Nou stadium, in Barcelona, Catalonia, Spain, 15 March 2021. EPA/Toni Albir

Katalonski klub zakazao je prijateljsku utakmicu protiv Beitara u Jeruzalemu 4. kolovoza. Ovim je potezom Barca zapravo podržala Izrael, a navodno razočarala sve Palestine. Zar baš sve?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žalimo zbog odluke Barcelone da igra prijateljsku utakmicu s izraelskim Beitarom u okupiranom dijelu Jeruzalema 4. kolovoza”, priopćeno je iz Nogometnog saveza Palestine, koja još uvijek nije priznata država, niti se službeno natječe u natjecanjima FIFA-e te UEFA-e.

“Nadamo se da će u Barceloni još jednom razmisliti o ovom potezu i da će doći do otkazivanja spomenute utakmice.”

Palestinci su razočarani jer će Barcelona igrati utakmicu na stadionu koji je napravljen na ruševinama palestinskog sela Al-Malha. Riječ je o stadionu Teddy. Palestinci su također podsjetili da ih je Barca u prošlosti poštovala te su 2013. godine igrali utakmice ”kako u Izraelu tako i u Palestini kako bi doprinjeli miru…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Nogometnom savezu Palestine se nadaju da će čelništvo katalonskog kluba u danima koji predstoje povući zahtjev za odigravanje ove utakmice.

“To bi bio udar za Palestince. Nismo očekivali ovakav potez od strane Barcelone, ali ima još vremena da se greške isprave”, dodali su iz palestinskog nogometnog saveza.

Podsjetimo, bivši američki predsjednik Donald Trump priznao je prije gotovo četiri godine Jeruzalem kao prijestolnicu Izraela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.