Paralela s Goranom Vučevićem: Alen Halilović mora igrati!

Foto: fah

I dok neki najavljuju redizajn hrvatske nogometne reprezentacije, i to u trenucima kada ona igra, ili je barem na Euru igrala, najljepši nogomet u povijesti, mnogi se pitaju što je s budućom velikom zvijezdom Vatrenih i donedavno izglednim nasljednikom Luke Modrića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, govorimo o Alenu Haliloviću, koji se odmara u Splitu trenirajući. Uoči Eura pojedini mediji potencirali su navodno nezadovoljstvo mladog reprezentativca činjenicom da nije bio na popisu onih koje je izbornik Ante Čačić poveo na Europsko prvenstvo, no, Alen šuti svjestan da njegovo vrijeme dolazi. Halilović trenutno radi s kondicijskim trenerom kako bi bio donekle spreman zaigrati za novu klub, još uvijek nije potpuno jasno koji bi to klub mogao biti. Spominju se mnogi, od Valencije do Borussie Dortmund, međutim, još uvijek ništa.  Donekle razumljivo, mnogi klubovi čekaju kraj Eura, tek tada će krenuti prava trgovina.

Donedavno je izgledalo da je Alen svaku neizvjesnost glede nastavka karijere prebrinuo, tražili su ga veliki španjolski klubovi, Sevilla, inače pobjednik Europske lige i bivši klub Ivana Rakitića te Valencija. Međutim, u španjolskim se medijima pojavila informacija da bi Barcelona uzela portugalskog reprezentativca Andrea Gomesa, koji je inače član Valencije, i čija je cijena skoro kao Modrićeva, dakle, 40 milijuna eura, te da bi u zamjenu dala Halilovića i Tella, naravno, ne bi li si tako olakšali transfer i smanjili odštetu za deset milijuna. Očito kako veliki klubovi paze na svaki milijun, iako godišnje zarade jako puno, za razliku od nekih naših pijanih bogataša.  Nažalost po Halilovića ovakva se ideja u prvi mah nije svidjela čelnim ljudima Valencije, što će odlučiti kad ponovno pažljivije pogledaju ponudu, ako je uopće budu gledali, tek će se vidjeti. Do tog će trenutka, ako u međuvremenu nešto ne iskrsne u ljetnom plesu milijuna, Halilović živjeti u neizvjesnosti. Ili možda neće?

Alen Halilović bi najradije ostao u Barceloni, iako je svjestan da u ovom trenutku teško može očekivati da će zaigrati u prvih 11 pored brojnih zvijezda koje su “okupirale” Nou Camp. Naravno, kao i svaki mladi nogometaš Alen Halilović ne želi propustiti priliku i pokušati u Barceloni sve kako bi se nametnuo treneru, iako mu je kolega iz reprezentacije, Ivan Rakitić, preporučio Sevillu, klub koji možda nije na razini Barcelone, ali klub koji već godinama drma Europskom ligom. Sevilla ipak nije “zagriza” tako jako da bi odmah angažirala mladog hrvatskog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno se za mladog nogometaša zanima i njemačka Borussia Dortmund, kao i još neki klubovi, nažalost, zasad je sve na razini ljetnih spekulacija, koje samo štete Haliloviću, koji mora igrati, makar i u manje klubu, kako bi nastavio razvijati svoj talent. Alen je, čini se, toga svjestan, i to je dobro.

U godinama u kojima je Halilović bilo bi vrlo opasno sjediti na klupi, zato Barca traži načina da “zaposli” nogometaša na kojeg bi jednog dana mogla računati. Stagnacija može biti opasna u Alenovim godinama, talent je jako važan, međutim, sam po sebi nije dovoljan. Otprilike kao da imate nebrušeni dijamant. Imate puno, nemate sve, iako ste mogli imati.

Puno je primjera u svijetu nogometa sličnih Haliloviću, nadajmo se da priča neće završiti kao te mnoge koje su već ispričane. Naime, u Alenovim godinama u Barcelonu je došao i Goran Vučević, najbolji nogometaš prve sezone, prvog nogometnog prvenstva Hrvatske, igrao je malo, igrao je s vršnjakom Guardiolom, a onda je nestao, Guardiola se razvio u vrhunsku klasu, dok je Vučević ostao veliki talent koji ipak nije došao do puno izražaja. Vratio se u Hajduk, igrao Ligu prvaka, ali s reprezentacijom zapravo se nikada nije istinski ni sastao. Podsjetimo, Gorana Vučevića proglašavali su “legitimnim nasljednikom” Aljoše Asanovića, baš kao što danas Alena Halilovića neki doživljavaju kao novog Luku Modrića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.