Pašalić: Bilo je jako emotivno, noć za pamćenje

epa11361571 Victor Boiniface of Leverkusen (L) and Mario Pasalic of Atalanta (R) in action during the UEFA Europa League Final soccer match of Atalanta BC against Bayer 04 Leverkusen, in Dublin, Ireland, 22 May 2024. EPA/ADAM VAUGHAN

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Pašalić postao je šesti hrvatski nogometaš koji se može pohvaliti osvajanjem Europske lige nakon što je njegova Atalanta u jučerašnjem finalu nadigrala Bayer Leverkusen 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac je ušao u igru u 57. minuti dublinskog finala.

– Bilo je jako emotivno na samom terenu nakon završetka utakmice. Puno navijača došlo je iz Bergama, imali smo fantastičnu podršku, naknadno su se na teren spustile obitelji i prijatelji pa smo s njima imali priliku proslaviti veliki uspjeh. Baš lijepe scene, za uživanje. Nakon svega smo nastavili s feštom u hotelu, bilo je veselo rasplesano i trajalo je do ranih jutarnjih sati. Sveukupno, noć za pamćenje, rekao je Pašalić, a prenosi HNS.

Kazao je da su imali fenomenalnu taktičku pripremu, kao i svaki put dosad.

– Izašli smo hrabro, s trojicom napadača u početnoj postavi, jasno pokazali gard i od samog starta nametnuli naš ritam. Uz to, rano smo zabili gol i utakmica je odmah otišla u smjeru kakav smo priželjkivali. Nismo im dali puno prostora da nas ugroze, ostavili smo ih praktički bez nekih većih prilika. Bila je to stvarno dominanta utakmica s naše strane, kao i cijeli ovaj europski put. Od Liverpoola u gostima, Marseillea kod kuće te na kraju ovog finala s Bayer Leverkusenom, rekao je Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ističe kako mu je to jedan od najvećih trenutaka u klupskoj karijeri, ali objašnjava:

– Drukčije bih to formulirao. Ako pričamo o najvećem uspjehu u mojoj klupskoj karijeri, s obzirom na važnost trofeja i veliku pozornicu, s obzirom i na cijelu priču oko Atalante, onda sigurno jest. Međutim, kao dječak iz Kaštela, iz Hrvatske, jedina dva trenutka o kojima sam tad sanjao bili su odjenuti dres Hajduka i istrčati na prepuni Poljud te odjenuti dres reprezentacije i s rukom na srcu predstavljati svoju državu. Bio sam blagoslovljen pa sam vrlo rano ostvario i jedno i drugo. S obzirom na to da sad pričamo o najvećim klupskim trenutcima, ja to gledam s emotivne strane.

Trenuci koje doživiš u “svom dvorištu” s klubom za koji živiš nose posebnu emociju i teško se mogu mjeriti s bilo čime. Tako da za mene osobno to ostaju i dalje svi trenuci u Hajdukovom dresu, naravno onaj poznati derbi s Dinamom koji me lansirao… Sve nakon toga što sam ostvario u karijeri je bonus, nešto što nisam imao ni u primislima. Naravno, ništa manje veliki nisu niti prekrasni trenuci koje sam doživio u Atalanti, samo na jedan drugi, specifičan način,a kao šlag na tortu došlo je ovo što sam doživio sinoć u Dublinu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.