Pašalić: Kvalitetniji smo od Rusije, ali to treba pokazati na terenu

Foto: snimka zaslona

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Pašalić govorio je na konferenciji za medije o pobjedi protiv Malte te o odlučujućoj utakmici protiv Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašalić je nekoliko minuta jučer protiv Malte nosio i kapetansku vrpcu.

– Gol i asistencija, pobjeda, sigurno da je bila jedna prekrasna nezaboravna večer za mene. Jedan lijep podatak, nije bilo dugo, ali izuzetna ponos i čast za mene, rekao je Pašalić.

Pred Vatrenima sad je odlučujuća utakmica protiv Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedva čekamo, za te utakmice se živi, taj adrenalin i iščekivanje utakmice. Igra se na Poljudu, to je i dodatan motiv, očekujem spektakl i izvrsnu atmosferu. Jedva čekamo nedjelju da pokažemo da smo bolji od Rusije i da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Pretpostavljam da će Rusi krenuti opreznije, igraju im dva rezultata, oni su u gostima, mislim da će biti oprezniji, ali ne mislim da će se braniti cijelu utakmicu. Pokušat će stvarati šanse da nam pomrste račune, ali mislim da sve na kraju ovisi o nama, rekao je Pašalić te dodao:

– Izbornik je rekao da moramo ostati mirne glave, ako slučajno ne zabijemo rani gol, nastaviti tražiti svoje šanse, gol će doći. Smatram da smo kvalitetniji od Rusije, ali to treba pokazati na terenu.

– Zadovoljan sam kako je to izgledalo jučer, dobivam sve više prilika, a za sve sam tu da pomognem. U današnje doba se teško pobjeđuju ekipe nižeg ranga, pogotovo s visokom razlikom, to samo govori kakva je bila priprema i pristup prije Malte. Igrači igraju redovito, u formi su, puni samopouzdanja, onda to izgleda onako je izgledalo jučer, govorio je Pašalić o svojoj igri i predstavi protiv Malte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je hrvatski reprezentativac još jednom svoju sezonu u reprezentaciji.

– 2014. godine sam debitirao, dugo sam čekao svoju šansu. Dobivao sam minutažu, ali u sporednim ulogama, zadnjih godinu i pol sam dobio više prilika, to sam shvatio kao dodatnu priliku za dokazivanje. Uspio sam, osjećam da sam bitan sad u reprezentaciji i da mogu pridonijeti, rekao je Pašalić te istaknuo kako mu je drago zbog debija Ive Grbića.

Podsjetimo, uoči posljednjeg kola Rusija je zadržala prvo mjesto u skupini s 22 boda, a Hrvatska je druga sa 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će Hrvatska u nedjelju u Splitu morati svladati Rusiju kako bi izborila izravni plasman u Katar, dok je Rusiji dovoljan i bod za odlazak na SP. Drugoplasirana reprezentacija morat će u dodatne kvalifikacije, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.