Zubčić nikad nije nastupio u Aspenu, Rodeš ima debi u veleslalomu

Foto: fah

Naši skijaši nastavljaju s nastupima u SAD-u, a pred nama su dvije veleslalomske utrke i slalom u Aspenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra, u petak, na rasporedu je veleslalom u kojemu će nastupiti Filip Zubčić te Istok Rodeš.

Radi se o nadoknadi u kalendaru jer natjecanje nije održano u austrijskom Söldenu.

Prva je vožnja na rasporedu u 18 sati po srednjeeuropskom vremenu, a druga u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti su termini i u subotu kada se vozi drugi veleslalom, no u toj će utrci nastupiti samo Zubčić.

U nedjelju je na rasporedu slalom, a nastupaju Filip Zubčić, Samuel Kolega, Istok Rodeš i Matej Vidović.

– Nisam nikad skijao ovdje u Aspenu, pogledao sam se malo na YouTube-u kako izgleda ta veleslalomska utrka. Iskreno sviđa mi se, tako da jedva čekam petak, subotu i nedjelju, rekao je Filip Zubčić, najavljujući nove utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Palisades Tahoeu nije završio drugu veleslalomsku vožnju.

– U subotu smo kiksali, nažalost čisto moja greška. Taktički sam loše odradio taj dio staze. Možda sam malo previše riskirao na dijelu staze gdje se nije smjelo ni malo riskirati. Već se trebalo možda malo opreznije proći. Međutim, proanalizirali smo to, tako da nadam se da se takve greške neće dešavati. Dobro je da smo se dan poslije uspjeli resetirati i dobro odraditi taj slalom. Moglo je biti puno bolje da nisam pogriješio u drugom laufu jer sam stvarno do pola staze skijao fenomenalno i bio sam najbrži u tom drugom laufu. Međutim, ako ćeš napraviti nešto, treba riskirati onda se greške dešavaju, ali bitno je da vidimo da je skijanje tu i da se da i slalomu puno napraviti, poručuje najbolji hrvatski skijaš.

Debi u veleslalomu imat će Istok Rodeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Baš mi je drago, skijao se na jesen dosta dobro. Po zimi nismo pretjerano zajedno trenirali. Nadam se da dobro skija veleslalom.Tko, zna, možda iznenadi, poručuje, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.