Perez pričao o Superligi i potvrdio Modrićev potpis

Foto: fah

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez, glavni zagovornik kontroverzne Superlige, gostovao je sinoć na radijskoj postaji Cadena SER te je govorio o prividnom raspadu privatnog natjecanja koje je željelo pokrenuti 12 bogatih klubova, ali je i potvrdio da je Luka Modrić potpisao novi ugovor s klubom. Nakon što su Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Real, Atletico Madrid i Barcelona pompozno najavili europsku Superligu uslijedio je neviđen pritisak javnosti i UEFA-e i trenutačno su, kako izgleda, svi odustali osim Reala, Barcelone i Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Modrić je već potpisao, odnosno postigli smo sporazum. On nije u istoj situaciji, uopće. S Modrićem smo odavno postigli sporazum, a s Ramosom smo puno razgovarali ,ali još se nismo dogovorili, ne znam zašto, rekao je o novim ugovorima s dvije iskusne klupske legende prvi čovjek Reala.

Krenuo je potom o Superligi:

– Tužan sam, pomalo i razočaran. Na ovom projektu radili smo tri godine. Pitali smo se što možemo učiniti u borbi sa sadašnjom gospodarskom situacijom u španjolskom nogometu. Liga je nedodirljiva, povijesno pripada svima, pa je jedina mogućnost bila zaraditi dodatn novac u tjednu igrajući u europskom natjecanju. Sadašnja Liga prvaka nije pogodna za to zbog svog zastarjelog formata, ona postaje zanimljiva tek od četvrtfinala. Da, drago nam je što su u njoj momčadi iz raznih zemalja, što se mogu i ondje sresti velike ekipe, ali kada se nalazite u situaciji u kakvoj se nalazi nogomet zadnjih godina potrebno je nešto promijeniti. Ovih 12 klubova osnivača Superlige ostali su prošle sezone bez 650 milijuna eura. Ove sezone će taj iznos biti dvostruko ili čak trostruko veći. Zato smo se dosjetili formirati natjecanje gdje bi sudjelovali najveći klubovi Europe, a koje ne bi počinjalo u veljači kao u Ligi prvaka, već na samom početku sezone, dakle u kolovozu.Tako se može zaraditi puno novca, kojeg ne bi samo mi dobili, nego i ostali klubovi izvan tog natjecanja putem našeg fonda solidarnosti. Mi najveći imamo dvije milijarde navijača od oko četiri milijarde koji ukupno u cijelom svijetu prate nogomet, rekao je Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perez tvrdi da nitko nije službeno odustao

– Nitko nije odustao u ovom trenutku jer nitko nije platio penale za to. Bilo je klubova koji nisu bilo naročito zainteresirani, ali potpisali su obvezujuće ugovore. Koliki su penali? To vam neću otkriti, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritizirao je predsjednika UEFA-a

– Ja nikada nisam vidio tako izraženu agresiju kakvu su iskazali predsjednik UEFA-e i predsjednici nekih liga poput španjolske. To je bio orkestrirani napad na nas. To nas je sve iznenadilo. Kao da su znali da ćemo izaći s time pa su nas sačekali i organizirano se obrušili na nas. Mi smo nakon objave vijesti o pokretanju natjecanja zatražili razgovor s predsjednikom UEFA-e, ali on nam nije odgovorio. Ja sam 20 godina u nogometu kao predsjednik Reala, ali u životu nisam vidio takve prijetnje i vrijeđanja, kao da smo ubili nekoga, kao da smo ubili nogomet.

Superliga nije zamišljena kao posve zatvoreno natjecanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To nije zatvorena liga. Fiksni klubovi, koji ne mogu ispasti, to su zaslužili na terenu. To su klubovi koji imaju najviše fanova na društvenim mrežama. Danas sam tri puta razgovarao s Agnellijem. Ne osjećam se usamljeno. Razmišljamo kako ćemo generirati novac s našim partnerom, bankom JP Morgan. Bio bi veliki grijeh da nismo pokušali uvesti ovaj format, zaključio je, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.