Pet golova Haalanda, sedmica Cityja Leipzigu za prolazak u četvrtfinale

epa10522968 Manchester City's Ruben Dias (C) in action against RB Leipzig's goalkeeper Janis Blaswich (back) during the UEFA Champions League Round of 16, 2nd leg match between Manchester City and RB Leipzig in Manchester, Britain, 14 March 2023. EPA/Adam Vaughan

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon uvjerljive 7-0 pobjede na svom Etihadu protiv Leipziga, a zvijezda večeri bio je Erling Haaland koji je postigao pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi susret osmine finala, kada je Leipzig bio domaćin, završio je 1-1, a sva neizvjesnost oko toga tko će proći dalje nestala je u prvom poluvremenu. Vodio je City tada 3-0, a sve je golove postigao Haaland, u 22. iz jedanaesterca, 24. minuti te nadoknadi prvog dijela.

Na samom startu drugog poluvremena City je zabio nova tri gola. Prvo je strijelac bio Ilkay Gündogan u 49. minuti, a potom je nova dva, u 53. i 57., dao Haaland. Sve je okončano golom Kevina De Bruynea u 92. minuti.

Za goste je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol koji kao ni bilo tko drugi u njegovoj momčadi nije mogao zaustaviti Haalanda i društvo ovog utorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.