Petnaestorica hrvatskih navijača idu kući do suđenja

Foto: fah

Petnaestorica hrvatskih navijača koji su izazivali nerede na nogometnoj utakmici Italija-Hrvatska u nedjelju u Milanu puštena su kući i na slobodi će čekati suđenje u Italiji, prema informacijama koje je hrvatski konzulat u Milanu dobio od nadležne sutkinje, objavilo je u srijedu hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadležna je sutkinja odlučila da nema osnove za daljnje zadržavanje u pritvoru petnaestorice hrvatskih državljana pa će biti pušteni večeras, ali su dužni odazvati se na sudsku raspravu za koju će termin biti naknadno određen”, kaže se u priopćenju MVEP-a.

Prije je bilo najavljeno da će njih petnaestorica u četvrtak u podne izaći pred milanskoga suca pod optužbom za izazivanje nereda na stadionu i bacanje pirotehničkog materijala, jer su u nedjelju bakljama nakratko prekinuli nogometnu utakmicu hrvatske i talijanske reprezentacije na milanskome stadionu San Siru.

Uhićeno je njih 16, a jedini maloljetnik među njima već se vratio kući s roditeljima koji su u utorak došli po njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela je skupina od 16 hrvatskih navijača uhićena prije tri dana u Milanu, a u srijedu je milanska policija odlučila da nijedan od njih ne smije tri godine otići ni na koju nogometnu utakmicu u zemljama Europske unije.

Ta je odluka u skladu sa zakonom nazvanim Daspo koji je donesen radi suzbijanja nasilja na nogometnim utakmicama, objavio je načelnik policije. “Ta mjera zabranjuje ulazak u bilo koji sportski objekt u zemlji i u drugim članicama Europske unije na kojem se igraju nogometne utakmice”, kaže se u policijskom priopćenju.

Utakmica Italija – Hrvatska odigrana na San Siru bila je u 75. minuti prekinuta na deset minuta zbog toga što su hrvatski navijači bacali baklje i dimne bombe na teren, a potom su se sukobili s talijanskom policijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.