Petra Martić izborila četvrtfinale Dubaija, za polufinale protiv vrlo jake protivnice

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale turnira u Dubaiju nakon što je u osmini finala  pobijedila Čehinju Barboru Strycovu sa 6-3, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatica se nakon ne baš uvjerljivog nastupa u Australian Openu vratila u formu kakva ju je krasila dobar dio prošle sezone.  Naša tenisačica je do pobjede nad 35. tenisačicom svijeta došla nakon sat i 45 minuta igre.

Petra je tijekom meča uspjela u četiri navrata oduzeti servis protivnici, dok je češka tenisačica iskoristila tek jednu od čak 11 lopti za obrat.

Martić je do prve prednosti stigla u trećem gemu načinivši break za 2-1. Već u idućem gemu Strycova je imala čak pet break lopti, ali nije iskoristila niti jednu. Pri rezultatu 5-3, Martić je načinila još jedan break osvojivši prvi set rezultatom 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čehinja je bolje ušla u drugi set. Odmah na startu je napravila break i povela s 2-0. Međutim, Martić je uzvratila s tri gema u nizu okrenuvši rezultat u svoju korist (3-2). Novi break je napravila pri vodstvu 4-3, a zatim je spasila još tri break lopte i okončala meč u svoju korist. Bio je to njihov peti međusobni susret i četvrta pobjeda hrvatske tenisačice, piše Večernji list.

Podsjetimo, za polufinale će Petra Martić igrati protiv pobjednice susreta između Estonke Anett Kontaveit i Ruskinje Anastasije Pavljučenkove. Tko god da pobjedi u ovom meču Petru Martić očekuje težak put do polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.