Nova nada hrvatske košarke, rodom iz Mostara, odabrao Hrvatsku: ”Krajnji je cilj jednog dana igrati u NBA ligi”

Foto: Snimka zaslona

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom, kako smo već pisali, godina je puna izazova. Naime, za dva dana očekuje nas početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a lipnju je na redu u Splitu izuzetno jaki kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Nažalost, iako će za Hrvatsku u kvalifikacijama za OI moći igrati zvijezde koje igraju u NBA ligi jedna od njih izborniku Veljku Mršiću navodno se još nije javila, mislimo na ”malog Hrvata”, koji se trenutno bavi ”velikim Hrvatinama” i inauguracijom Zorana Milanovića na Pantovčaku. Naravno, mislimo na Marija Hezonju, čiji se povratak još očekuje. Predugo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu je jučer predstavljen kvalifikacijski košarkaški turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Jedan od četiri turnira igrat će se u Splitu od 23. do 28. lipnja u Spaladium Areni. Uz Hrvatsku, put na Olimpijske igre u Splitu pokušat će izboriti i nacionalne vrste Njemačke, Rusije, Tunisa, Meksika i Brazila. Kako smo već spomenuli prije svega Hrvatska već u petak igra protiv Švedske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

”Protiv Švedske u dvorani Dražena Petrovića očekujem pobjedu i, naravno, punu dvoranu. Švedska ima prilično jaku ligu, sve su to dobri igrači i ne smije biti nikakvog opuštanja”,  rekao je za Večernji list Mateo Drežnjak, igrač Širokog koji će 8. ožujka proslaviti 21 godinu.

Mateo igra na mjestu razigravača, a u reprezentaciji je otkako ju je preuzeo Veljko Mršić. Bio je u sastavu Hrvatske na ljetnoj ligi u Las Vegasu. ‘‘Ta je liga jedna sasvim drugačija razina u odnosu na Europu. Igrao sam protiv igrača koji su bili na draftu 2019. godine. Kako smo svi boravili u istom hotelu, susretao sam po hodnicima pola igrača koji danas igraju u NBA ligi. Organizacija lige na vrhunskoj razini, u toj su ligi najvažniji igrači, a onda sve ostalo. Što se tiče reprezentacije, atmosfera je super, ja poput spužve upijam sve savjete, pogotovo starijih igrača”, kazao je Mateo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Drežnjak je rodom iz Mostara, a prvi sport kojim se bavio bio je karate. ”Trenirao sam karate pet, šest godina. Kako je godinu dana stariji brat Dario počeo trenirati košarku, tako sam i ja došao za njim. Da sam ostao u karateu, možda bih lakše otišao na Igre, ali daleko od toga da sam pogriješio kada sam izabrao košarku”,  rekao je Drežnjak.

Poznaje li srebrne rukometaše iz Mostara Marina Marića i Igora Karačića? 

”Ne, ne poznajem ih. Ni oni ni ja ne živimo trenutačno u Mostaru pa se nemamo gdje upoznati. U Mostar dođem eventualno neki vikend kada nema utakmica.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecate li na Neretvi? 

”Ma ne. Nije to zanimacija za mene.”

A biste li skočili s mostarskog mosta? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To pogotovo ne bih”, istaknuo je Drežnjak.

Tko Vam je bio košarkaški uzor?

‘LeBron James. Pratim ga otkako sam počeo trenirati košarku. Sviđa mi se kako igra, on je taj motor koji vuče momčad. Mislim da će Lakersi ove sezone osvojiti naslov”, istaknuo je mladi košarkaš.

Sviđa li vam se pravilo koje se primijenilo na All stars utakmici – tko prvi do 157 koševa u zadnjoj četvrtini – pobjeđuje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nisam uživo gledao utakmicu jer je bila kasno u noći, ali vidio sam snimku. To je pravilo dobro jer se u zadnjoj četvrtini igralo maksimalno ozbiljno, na rubu incidenta. Svaka sudačka odluka počela se odjednom komentirati, obje momčadi silno su željele pobjedu”,  rekao je Drežnjak.

Kakvi su planovi na kraju sezone?

”Imam još godinu dana ugovor sa Širokim. Ponuda ima već sada i ako netko bude platio odštetu, vjerojatno ću otići. Kada bih mogao birati ligu, to bi bila Španjolska. Naravno, krajnji je cilj jednog dana igrati u NBA ligi. Svatko tko trenira košarku sanja o tome da zaigra u NBA ligi”,  zaključio je Mateo Drežnjak, nova nada hrvatske košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.