Pjaca pomaže bivšem klubu: Konačno se ne borimo samo za preživljavanje

Foto: Twitter

Marko Pjaca nedavno je u Juventusu dobio pravu priliku. No, nikad nije zaboravio svoje nogometne korijene. Za NK ZET je igrao tek dvije godine, no klubu iz svoga kvarta i dan danas pomaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nekoliko nam je puta donirao lopte, markere, čunjeve i ostale rekvizite. Njegova pomoć nam je neprocjenjiva,” rekao je Zdenko Grubač, tajnik i trener u NK ZET-u.

Dio novca od 23 milijuna eura vrijednog Pjacina transfera došao je i na Savicu.

“Prvu ratu smo već dobili, a druge dvije doći će 2017. i 2018. Iduće tri ili četiri godine smo mirni, a odlična je stvar da napokon možemo i investirati u infrastrukturu. Konačno se ne borimo samo za preživljavanje,” kaže Grubač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NK ZET-u godišnje je potrebno 260.000 kuna, no taj je novac teško naći.

“Dobijemo nešto od saveza, ali to ne pokriva sve troškove. Da, zovemo se NK ZET, ali novca iz toga gradskog poduzeća nema već godinama. A pazite, čak 98 posto uprave kluba i IO-a radi u ZET-u. Ja sam zaposlen u održavanju telekomunikacija,” istaknuo je Grubač, piše Goal.hr

Zanimljivo je da Pjaca pomaže i osobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ma cijela obitelj je odlična. Evo, jednom prilikom njegova majka je šetala te je i posjetila klub. Pitala nas je treba li nam nešto. Zamislite to, kako da im ne kažeš veliko hvala,” istaknuo je tajnik kluba.

“Od prve rate kupili smo polovnu umjetnu travu za betonsko igralište, a plan nam je s posljednje dvije preurediti svlačionicu i na pomoćnom terenu postaviti reflektore,” rekao je Grubač.

A te klupske investicije imaju jako dobru podlogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad je Pjaca potpisao za Juventus te se počelo pisati da je nekada igrao za NK ZET, odmah se u klub upisalo 60 klinaca. Inače ih na jesen upišemo najviše 10,” kaže Grubač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.