Pjongčang: Hokejašice Koreje završile nastup na posljednjem mjestu s pet poraza

zoi
Foto: fah

U svom povijesnom nastupu ujedinjena reprezentacija Koreje na olimpijskom je turniru hokejašica na ledu na ZOI u Pjongčangu zauzela posljednje osmo mjesto izgubivši svih pet utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici za sedmo mjesto igranoj u utorak Koreja je izgubila od Švedske sa 1-6, a taj postignuti pogodak bio je ukupno drugi na čitavim Igrama.

Prvi pogodak Koreja je postigla u natjecanju u skupini kada je Randi Heesoo Griffin bila strijelac u 1-4 porazu od Japana, a pločica s kojom je postignut taj gol dmah je poslan u “Kuću slave” Međunarodnog saveza u hokeju na ledu (IIHF), dok je protiv Švedske pogodak upisala i Han Soo-jin.

Reprezentacija u kojoj su nastupile 23 igračice iz Južne Koreje i 12 igračica iz Sjeverne Koreje bila je daleko najslabija na natjecanju, no njihov zajednički nastup postao je simbol pomirenja dviju Koreja koje su formalno još uvijek u ratu jer je 1953. godine potpisano tek primirje kojim je prekinut sukob koji je trajao tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je oko 20,000 gledatelja uživo gledalo utakmice ženske korejske reprezentacije u Pjongčangu glasno podržavajući igračice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.