Pjongčang: Nizozemki Schulting zlato u brzom klizanju na kratke staze na 1.000 m

Foto: fah

Nizozemka Suzanne Schulting osvojila je u četvrtak na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu zlatnu medalju u finalu na 1,000 m u brzom klizanju na kratkim stazama, dok je srebro pripalo Kanađanki Kim Boutin kojoj je to treća medalja na ovim Igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanka Arianna Fontana, srebrna iz Sočija na 500 m, osvojila je brončanu medalju u utrci u kojoj su dvije natjecateljice iz Južne Koreje Shim Sukhee i Choi Minjeong zadnjem krugu pale. Shim je diskvalificirana zbog ometanja.

Schulting je u Pjongčangu osvojila brončanu medalju s nizozemskom štafetom na 3.000 m. Boutin osim ovog srebra na ovim je Igrama osvojila broncu u utrci na 500 m i na 1.500 m.

Južnokoreanka Choi Min-jeong je u Pjongčangu bila zlatna na 1.500 m i u štafeti na 3.000 m, a ovu utrku završila kao četvrta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzo klizanje na kratkim stazama, finale na 1.000 m žene:
1. Suzanne Schulting (Niz) 1:29.778
2. Kim Boutin (Kan) 1:29.956
3. Arianna Fontana (Ita) 1:30.656
4. Choi Minjeong (JKoreja) 1:42.434

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.