Plaćaju ceh dosadašnje rastrošnosti: Barcelona spremna na sve kako bi se izvukla iz financijske krize?

Foto: fah

Iako mnogi nogometni klubovi, europski divovi, među kojima je i Barcelona, razlog svoje financijske krize vide u pandemiji koronavirusa pravi razlog leži u činjenici da su godinama neodgovorno trošili novce, trošili daleko više nego što su mogli podnijeti i sad je to došlo na naplatu, kako uvijek i dolazi. Dakako, pandemija koronavirusa, činjenica da se igra bez gledatelja, ima udjela u teškoj financijskoj krizi Barcelone, no nije jedini razlog financijskom kolapsu. Jedan od razloga je i bivši predsjednik katalonskog kluba Josep Maria Bartomeu i njegov način ”gospodarenja s novcem”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta pred velikim je izazovima, kako ublažiti financijsku krizu u kojoj se klub trenutno nalazi. Neće biti lako, ali ni zadatak Laporte nije nemoguć. Naime, šef Barcelone pokušava pronaći nove sponzore kako bi popravio financijsku situaciju te je očito spreman na sve ne bi li osigurao dovoljan iznos novaca kako bi klub nastavio normalno funkcionirati i sljedeće sezone, pod tim normalno misli se i dalje plaćati nogometaše kao da su oni izmislili eliksir za sve bolesti. Pretjeralo se s visokim ugovorima koji se nude igračima, bez obzira koliko ti igrači bili vrhunski talentirani sportaši.

Španjolski mediji tako pišu da će Barcelona dobiti novog sponzora na prednjoj strani dresa, podsjetimo, Katalonci već nekoliko godina imaju suradnju s Rakutenom, ali ona ističe na kraju sljedeće sezone. Prihodi od japanske tvrtke nisu baš najbolji i čelništvo katalonskog kluba nije previše zadovoljno, Barcelona će sasvim sigurno promijeniti glavnog sponzora na dresu.

Tako je Cadena SER danas objavila da bi Barcelona mogla napraviti i neobičan potez. Naime, postoji mogućnost da na dresu bude ime Nikea koji je svakako sponzor Barcelone što se tiče opreme. Tako bi na dresu ponosa Katalonije mogao biti i prepoznatljiv znak Nikea, no i ime ove tvrtke, što se često ne viđa. Američka je tvrtka tako poslala ponudu Kataloncima te su tražili rok do kojeg se mogu  izjasniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Nike je Barceloninim čelnicima dao rok do listopada ove godine za odluku žele li ili ne staviti njihovo ime kao glavno sponzorsko ime na dresu. Podsjetimo, već sada Nike priprema dresove za novu sezonu te su zbog toga i dali Kataloncima tako kratki rok.

S druge strane Laporta želi pričekati još malo s obzirom da do isteka ugovora s Rakutenom ima još godinu dana te se nada da će doći neka unosnija ponuda. Ako se to ipak ne dogodi morat će pristati na ponudu Nikea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.