Plavi će imati veliku podršku navijača – od Kupresa do Iloka: Najvažnija utakmica Dinama u ovom stoljeću!

Foto: GNK Dinamo/Hexaworx/Bojan Haron/Drvoholding

Pred Dinamom je jedna od najvažnijih utakmica posljednjih desetak godina, možda i najvažnija u ovom stoljeću. Naime, nakon gotovo pola vijeka Modri su najprije izborili europsko proljeće da bi izbacivanjem češke Viktorije napravili korak naprijed te se plasirali u osminu finala Europske lige, gdje plave čeka jaka portugalska Benfica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica igra se već za nekoliko sati na stadionu Maksimir, na kojem se očekuje oko 30 000 gledatelja, ponajprije navijača hrvatskog prvaka, iako će i Benfica imati podršku svojih fanova, navodno će za Portugalce navijati i pripadnici Torcide, navijači Hajduka i Benfice u sjajnim su odnosima i ovo je prilika navijačima Hajduka da nakon dugo vremena imaju ”svoj” klub u završnici europskih kupova.

Koliko je jak portugalski nogomet pokazao je i Porto, koji je sinoć u osmini finala Lige prvaka izbacio Romu. Dakle, Dinamu neće biti lako, tvrdnje kako je hrvatski prvak favorit posve su neutemeljene i uglavnom služe kao senzacionalistička podloga uoči maksimirskog spektakla, što, dakako, ne znači da Dinamo nema svoju priliku, uz malo sreće plavi mogu do povoljnog rezultata u prvoj utakmici, a onda u uzvratu svašta se može dogoditi. Primjerice, i remi bez primljenog pogotka Dinamo ne bi bio loš rezultat, koliko je nogomet nepredvidiv najbolje pokazuje i utakmica sinoć odigrana u Parizu, kada su nogometaši Manchester Uniteda na Parku Prinčeva šokirali moćni PSG.

Kako smo već spomenuli plavi će imati podršku navijača iz svih dijelova Lijepe naše, naravno, i iseljena Hrvatska bit će večeras od 18:55 uz Dinamo. Nažalost, večeras na klupi Dinama neće biti trenera Nenada Bjelice koji je suspendiran za prvu utakmicu zbog guranja igrača Viktorije Plzen u prošlom kolu. Dinamo će, dakle, kako u stručnom tako i u igračkom smislu zaigrati znatno oslabljen protiv Benfice, koja je sasvim sigurno za ”koplje” iznad svih protivnika s kojima su Modri ove sezone igrali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je u MUP-u održan sastanak predstavnika Dinama, Benfice i policije na kojem su dogovorene mjere osiguranja za utakmicu na Maksimiru. Navijači vjeruju ovom Dinamu, svjesni su da će biti teško, no, ipak se nadaju kako će plavi slaviti pobjedu. S druge strane kako prenose novinari portugalske televizije navijača Benfice na Maksimiru moglo bi biti manje od očekivanog, neki tvrde 2000, drugi, realniji, smatraju da na Maksimiru neće biti više od 500 Portugalaca.

Za sada je u Zagrebu mirno, na središnjem zagrebačkom trgu navijači Dinama i Benfice zajedno se fotografiraju uz budnu pasku policije. Na svakom koraku prisutni su pripadnici ”organa reda” koji su spremni osujetiti svaki pokušaj izazivanja nereda, iako, s obzirom na rezultate Dinama ove sezone, nitko u nerede ne vjeruje. Kad smo kod navijača recimo kako će Dinamo imati podršku i s Kupresa, a stigli su i navijači iz Bapske, kraj Iloka, koji su prema hrvatskoj metropoli krenuli jutros. Svi oni očekuju barem minimalnu pobjedu hrvatskog prvaka. Optimizma uoči ”utakmice stoljeća” ne manjka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.