Plenković objasnio zbog čega država plaća povratak Boysa iz Grčke: ‘Kasnije će se to rješavati’

Foto: fah

Izaslanstvo HDZ-a na Mirogoju je obilježilo 24. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, na čiji su grob položili cvijeće i zapalili svijeće. Andrej Plenković, sadašnji predsjednik HDZ-a, osvrnuo se na izlazak Bad Blue Boysa iz zatvora i na pomoć države oko plaćanja troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o tome zbog čega je država odlučila platiti jamčevine navijačima koji su bili zatvoreni u Grčkoj od kolovoza, Plenković kaže kako je riječ o specifičnoj situaciji.

> Dio Boysa nema dokumente, a nekima treba novac za povratak

“Pitanje je imaju li oni dokumente, sredstva, događa se proces bez presedana. I grčki sudovi i tužiteljstvo i zatovrski sustav rade vikendom. To se još nije dogodilo. Donijeli su odluku da se napravi izvanredni korak i da ih se što prije pusti. U tim okolnostima i naše veleposlanstvo radi non stop. Dosad je njih nešto manje od 20 došlo u veleposlanstvo, neki su tražili putni list, neki sredstva za povratak u Hrvatsku, nitko još nije tražio novac za jamčevinu, ali veleposlanstvo je dobilo naputke da im to pokrije, a kasnije će se to rješavati. To je uobičajena procedura kada veleposlanstva i konzulati pomažu građanima”, kaže i dodaje kako država i služi tome da pomogne građanima.

“Većina od ovih koji su pušteni u petak, samo troje ili četvero ih je bilo u Ateni, većina ih je u različitim dijelovima Grčke. Policija ih je prepratila u Atenu i oni danas, svako u individualnom angažmanu dolazi nazad. Nisu oni svi iz Zagreba, nije ovo organizirano putovanje nazad nego iskaz države, a pomagali smo im angažirano sve ove mjesece. Oni dolaze nazad kući”, kaže Plenković, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.