Pobjeda Dine Sokolovića u slalomu u Kuehtalu

Foto: fah

Hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović došao je do svoje prve ovosezonske slalomske pobjede u Svjetskom skijaškom kupu za osobe s invaliditetom slavivši u utrci održanoj u petak u austrijskom Kuehtalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto zauzeo je Nizozemac Jeroen Kampschreur, dok je treći bio Norvežanin Jasper Pedersen, koji je slavio u četvrtak.

Nakon trećeg mjesta u četvrtak i pobjede u petak Sokolović nije skrivao svoje zadovoljstvo rezultatom.

“Prvi ‘lauf’ održao se po izuzetno teškoj tvrdoj stazi s puno hupsera. Nisam odmah uspio uhvatiti svoj ritam, ali sam bez ijedne veće greške uspio ući u cilj s drugim vremenom. Druga vožnja bila je otvorenija i tečnija i samim time brža što je meni izuzetno odgovaralo. Ostvario sam najbrže vrijeme druge vožnje i tako se ponovno našao, nakon 16. siječnja 2016. godine, na najvišem mjestu pobjedničkog podija. Odličan je bio osječaj biti ponovno na samom vrhu u društvu ponajboljih svjetskih slalomaša u sjedećoj konkurenciji, koji će svi od reda nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Pjongčangu. Nakon prvih rezultata u ovoj sezoni gdje sam zaostajao za svojom konkurencijom, napraviti ovakav rezultat u dva dana to je jednostavno rečeno fenomenalno. Da budem do kraja iskren, nisam se uopće nadao, ali uz to da sam dao sam sve od sebe išavši za tim da maksimalno dobro odskijam koliko trenutno mogu te da se nisam opterećivao rezultatom i na kraju sam očito uspio. Odskijao sam svoje dvije najbolje vožnje u ovom trenutku i rezultat je došao. Imam osjećaj da imam još prostora za podizanje svoje forme, ali još treba naporno raditi i pokušati zadržati poziciju na kojoj se trenutno nalazim. Ujedno pozivam sve ljubitelje skijanja da nakon Snježne Kraljice 2018., dođu na sljemenski Crveni spust 8. i 9. siječnja da nas podrže po prvi put u utrkama Svjetskog kupa za osobe s invaliditetom gdje će nastupiti 70-ak ponajboljih svjetskih skijaša”, zaključio je Dino Sokolović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji slijepih i slabovidnih Damir Mizdrak zauzeo je šesto mjesto s vodičem Lukom Debeljakom.

U Kuehtailu se nadmetalo ukupno 120 skijašica i skijaša iz 20 zemalja u sve tri kategorije, slijepih i slabovidnih, stojećih i sjedećih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.